Apollo

Allt fler vill resa på egen hand – nu släpper Apollo nya soloresor

Dela

Sverige är ett av världens mest singeltäta länder och var tionde resa görs på egen hand*, trots det är utbudet av soloresor hos svenska researrangörer fortfarande begränsat. Förra året lanserade Apollo soloresor, något som visade sig vara mycket efterlängtat.

– Sedan start har våra soloresor varit mycket populära och uppskattade. Det märks tydligt i resebeteendet att vi svenskar blir allt mer modiga, äventyrliga och självständiga. Inte nödvändigtvis för att man vill vara ensam, utan snarare för att man vill upptäcka nya miljöer, människor och kulturer på egen hand, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

Enligt Apollos senaste Sifo-undersökning* så kan hela 33 procent av svenskarna tänka sig att resa på egen hand under sin nästa semesterresa. Anledningarna till att man vill resa själv är för (1) att man inte vill kompromissa med andra, (2) att man vill uppleva ett resmål som folk i ens närhet inte intresserar sig för och (3) att man vill utmana sig själv och träffa nya vänner. Undersökningen visar dock att det fortfarande finns en del barriärer när det kommer till att resa på egen hand, exempelvis så värjer sig 1 av 3 svenskar för att äta själva.

– Efter det senaste årets soloresor har vi sett att det som kunderna uppskattat mest är de resor där träning och avslappnade sammankomster har varit en del av upplägget. Därför släpper vi nu upp flera nya Apollo Sports Solo-resor i sommar, höst och vinter, samtliga med sköna inslag av träning och nya möten, säger Clara Larsson.

Om Apollo Sports Solo

Apollo Sports Solo-veckorna går till Fuerteventura  och träningshotellet La Pared, resor fyllda med träning, surf och yoga, avkoppling, fest, god mat och dryck. Just nu finns bokningsbara soloresor i juli, september, november, januari 2021 och mars 2021. Läs mer här.

Om Sifo-undersökningen:

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel 22-31 maj 2019. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa. Svaren är riksrepresentativt fördelade över Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Apollo fortsätter satsa i Norden – öppnar sitt första Mondo Local-hotell27.5.2020 07:03:00 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo Nordens första Mondo Local-hotell i samarbete med Hooks Herrgård i Småland. I hotellkonceptet Mondo Local samlas Apollos hotell med lokal förankring och ett personligt ägarengagemang. Researrangören har tidigare denna månad presenterat flera satsningar i Norden - först ut etablerades Apollo Sports på den svenska marknaden och för cirka en vecka sedan lanserades det första familjehotellet, Apollo Mondo Family, Riviera Strand i Båstad.

Apollo öppnar sitt första koncepthotell i Norden: Apollo Mondo Family i Båstad15.5.2020 09:34:01 CESTPressmeddelande

Idag lanserar Apollo sitt allra första Apollo Mondo Family hotell i Norden, i samarbete med Hotel Riviera Strand - en del av Gram Hotels. Hotellet blir en del av Apollos familjekoncept. Detta är andra steget i en långsiktig strategi för att etablera semesterupplevelser inom Norden. Redan förra veckan släppte researrangören nyheten om Apollo Sports etablering i Sverige. Fler nordiska nyheter kommer att presenteras inom kort.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum