Allt från maratonlöpare till veganchoklad, se hela programmet för Vegovision i Göteborg

Dela

Helgen den 1-2 april går Djurens Rätts mässa Vegovision av stapeln. I Folkets hus på Järntorget kommer det bjudas på allt det senaste inom vegovärlden. En av mässans stora namn är Fiona Oakes, maratonlöparen med tre världsrekord i ryggen!

Att vara elitidrottare och vegan är något som blivit allt vanligare. Fiona Oakes är dock ingen rookie i vegansvängen. Den brittiska maratonlöparen blev vegan som 6-åring och har över 50 maraton och inte mindre än tre världsrekord bakom sig.

– Träning och veganism är en kombination som allt fler intresserar sig för men programmet för Vegovision är också väldigt brett. Vi kommer att bjuda på allt ifrån föredrag om chokladpraliner till hur du skapar en djurvänlig garderob och hur det är att vara vegoförälder, det kommer att finnas något för alla, säger Sofia Säljö.

Bland utställarna hittar vi en bredd av både gamla och nya aktörer. Som besökare kan du se fram emot bland andra the Body Shop, Green Laces, och nykomlingarna Happy Vegan, Göteborgs nya helt veganska livsmedelsbutik. Det blir också mat från bland andra Vegan Soul Train. För de minsta besökarna finns också ett helt eget rum för barnen där Rädda Djuren-klubben pysslar, leker och har sagostund.

Vegovision anordnades för första gången i Umeå 2008 och har växt för varje år som gått.Under 2017 anordnas mässan på tre platser i Sverige; Göteborg, Umeå och Stockholm. Först ut i år är mässan i Göteborg nästa helg.

– Vi räknar med att det kommer omkring 4000 besökare under helgen i Göteborg, intresset för vego och för djurvänliga produkter är rekordstort, säger Sofia Säljö, projektledare för Vegovision.


Presslista
Vill du besöka mässan som journalist? Maila press@djurensratt.se

 

Välkommen att besöka Vegovision i Göteborg


Tid
Lördag 1 april kl. 10.00 -18.00
Söndag 2 april kl. 10.00 -17.00

Plats
Folkets hus
Olof Palmes plats 3 (vid Järntorget)

Inträde 
100 kr. Medlemmar i Djurens Rätt och barn upp till och med 13 år går in gratis.

Sponsorer
The Body shop, Ahlström Factory, Green Laces, Loving Earth, Planti,VEGO och Vegourmet.

Nyckelord

Bilder

Om

Djurens Rätt
Djurens Rätt
Adress: Hornsgatan 123
117 28 Stockholm

08 - 555 914 00http://www.djurensratt.se

Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation med omkring 45 000 medlemmar. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar för en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt.

Vi har 90-konto och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Vi är också granskade och godkända av Givarguiden. Djurens Rätt har funnits sedan 1882.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Future of fashion - Sveriges första djurvänliga modevisning12.10.2018 07:30Pressmeddelande

På Djurens Rätts mässa Vegovision som äger rum på Münchenbryggeriet i Stockholm, anordnas Sveriges första djurvänliga modevisning. Modeindustrin är en komplex industri som inte bara bidrar till en stor klimatpåverkan men som också orsakar lidande för miljontals djur. Djurens Rätt vill ändra på detta och med Future of fashion visar organisationen det senaste inom en växande skara modeföretag som arbetar hållbart både när det kommer till djur och natur.

1 miljon EU-medborgare kräver förbättringar för Europas grisar10.10.2018 16:43Pressmeddelande

För att nå ökad lönsamhet bryter grisuppfödningen i Europa regelbundet mot lagstiftningen, liksom mot allmänhetens uppfattning om hur uppfödning av grisar bör gå till. Fram till nu har lagstiftarna valt att titta åt andra hållet. Djurens Rätt, Eurogroup for Animals och de mer än en miljoner personer som har skrivit under uppropet “End Pig Pain” kräver nu att EU-kommissionen agerar.

Rikstäckande annonskampanj visar svenska kycklingars verklighet21.9.2018 15:12Pressmeddelande

Med start den 24 september visar Djurens Rätt upp verkligheten i den svenska kycklingindustrin genom en omfattande annonskampanj på 50 helsidor i både rikstäckande och lokala tidningar. Annonserna är en del av kampanjen “99 miljoner”, vars namn syftar till det antal kycklingar som föds upp och slaktas i Sverige varje år. Trots att bilderna i annonserna visar kycklingarnas vardag har ett flertal dagstidningar valt att inte publicera dem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum