Region Örebro län

Allvarligt läge

Dela

Helgens leveranser av sjukvårdsmaterial till Region Örebro län var otillräckliga. De motsvarar långt ifrån det som beställts. Leveranserna är såväl ojämna som ofullständiga.

- Läget är synnerligen allvarligt efter helgens leveranser, säger Inger Nordin Olsson, sjukvårdsledare i den särskilda sjukvårdsledningen. Verksamheter flaggar nu för ett försämrat och mer osäkert läge. Vi behöver i ökad utsträckning beställa material direkt från leverantörer och även få assistans från andra regioner.

- Vi har inte fattat några beslut om att ställa in operationer, säger Claes Mårten Ingberg, medicinskt ansvarig i den särskilda sjukvårdsledningen.  Stabsläge kvarstår i Region Örebro län.

- Mycket av det vi beställer blir restnoterat, säger Martin Stang, chef för Område försörjning inom Region Örebro län. Många pallar vi får med material innehåller också mycket luft och är dåligt packade. Eftersläpningen i våra beställningar är nu flera dagar.

Någon tidsplan för en mer stabil försörjning av sjukvårdsmaterial har vi inom hälso-och sjukvården ännu inte fått från Apotekstjänst AB.

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Samtliga medarbetare belönas för värdefulla insatser i kampen mot corona25.5.2020 11:07:57 CESTPressmeddelande

Region Örebro läns medarbetare arbetar sedan en tid tillbaka under de extraordinära förhållanden som coronapandemin fört med sig. Som tack för dessa värdefulla insatser får alla medarbetare i år en extra ersättning i form av ett gåvokort motsvarande 1 000 kronor samt en höjning av friskvårdsbidraget till 3 000 kronor. Det kommer regionstyrelsen att fatta beslut om i morgon, tisdagen den 26 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum