Almega

Almega erbjuder snabbhantering av arbetstillstånd

Dela

Samtidigt som företagen i tjänstesektorn skriker efter medarbetare finns det många nya svenskar som har kompetensen och vill jobba, men som ännu inte fått arbetstillstånd. Almega har därför ansökt hos Migrationsverket för att erbjuda medlemsföretagen snabbhantering av arbetstillstånd.

Via ett förenklat ansökningsförfarande kommer medlemsföretagen i Almegaförbunden att kunna få arbetstillstånd för personer utanför EU-länder, enkelt och mycket snabbare än direkt hos Migrationsverket. 

- För många av våra medlemsföretag är kompetensbrist det allvarligaste tillväxthindret. 37 procent av tjänsteföretagen kan idag inte öka sin produktion på grund av brist på personal - bland datakonsulter och programmerare är siffran hela 86 procent. Det saknas högkvalificerad arbetskraft inom flera sektorer i Sverige. Kompetens­invandring är därför en lösning för allt fler tjänsteföretag. Vi vill erbjuda relevant service till våra medlemmar och denna tjänst kommer verkligen att underlätta för många, säger Stefan Koskinen, förbundsdirektör för Almega Tjänsteföretagen. 

Certifieringstjänsten innebär att handläggningstiden förkortas kraftigt, då medlemsföretagen kommer att kunna fylla i arbetstillståndsansökan direkt på webben. En förstagångsansökan ska prövas inom tio arbetsdagar av Migrationsverket och en förlängningsansökan inom tjugo arbetsdagar. För ansökningar ställda direkt till Migrationsverket är handläggningstiden idag ca sex till åtta månader.

Almegas nya tjänst kommer att vara kostnadsfri och väntas vara på plats i december 2018. 

Nyckelord

Kontakter

Almegas pressjour

Är du journalist och vill komma i kontakt med någon inom Almega - ring gärna vår pressjour på tel: 08-7627040

08-7627040

Bilder

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

Så rustar vi den kunskapsintensiva tjänstesektorn24.4.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

Sverige är ett litet land som länge kunnat hävda sig internationellt. Nu är det dags att vi pratar om vad som krävs för att utveckla vår konkurrenskraft och behålla vår tätposition. I en global värld gäller det att investera i kompetens så att kunskapsintensiva branscher inte ser sig tvingade att flytta till andra länder. I en ny rapport skriver Almega om vad som krävs för att stävja utvecklingen och låta den kunskapsintensiva tjänstesektorn växa och frodas.

Trappa upp reformtempot10.4.2019 08:45:21 CESTPressmeddelande

Under morgonen har regeringens vårbudgetproposition presenterats. Propositionen är ett resultat av regeringspartiernas förhandlingar med Centerpartiet och Liberalerna. Januariavtalet innehåller mycket bra, bland annat reformeringen av Arbetsförmedlingen och LAS samt breddningen av Rut-avdraget. - Men det är dags att regeringen trappar upp reformtempot för att förbättra kompetensförsörjningen, menar Almegas näringspolitiska chef Andreas Åström.

Pressinbjudan: En reformerad arbetsförmedling – hur lyckades Australien?29.3.2019 16:00:00 CETPressinbjudan

Arbetsförmedlingen är på allas läppar. Australien lyfts ofta om inte alltid fram som ett exempel på hur man kan konkurrensutsätta arbetsförmedlingen. Vi har bjudit in Con Kittos, ordförande för ett av Australiens ledande matchningsföretag, som var med och reformerade systemet i Australien. Han kommer ge oss en bild av vad som var framgångsfaktorerna men också var fanns svårigheterna. Möjlighet att ställa frågor kommer finnas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum