Almega

Almega kommenterar förslaget om inträdesjobb: "Bra för så väl företag som den som står utan jobb"

Dela

Almega tycker att förslaget om inträdesjobb som allianspartiernas partiledare presenterade under förmiddagen är intressant. Ulf Lindberg, näringspolitisk chef, menar att det kan intressera fler arbetsgivare att anställa personer som inte har utbildning eller nödvändig erfarenhet. - Tveklöst sänker det tröskeln för den som står utanför arbetsmarknaden. Därför är det bra för så väl företag som den som står utan jobb, säger Ulf Lindberg.

Ulf Lindberg menar att konstruktionen, med en tillfälligt reducerad lön, slopad arbetsgivaravgift under tre år och att anställningen övergår i en tillsvidareanställning efter två år är väl avvägd.

- Att anställa någon som inte är etablerad på arbetsmarknaden är generellt mindre attraktivt än att anställa utbildad och erfaren personal. Därför är det i allt väsentligt positivt att man försöker underlätta och sänka kostnaden för arbetsgivare att anställa nyanlända och unga med brister i utbildningen. Det kan absolut leda till fler riktiga anställningar, säger Ulf Lindberg.

- En annan positiv aspekt är att det sätter visst tryck på arbetsmarknadens parter att hitta en egen lösning. Något som hitintills inte lyckats. I dag finns det stora matchningsproblem mellan arbetssökandes kompetens och erfarenhet och vad företagen efterfrågar, säger Ulf Lindberg.

Kontakter

Almegas pressjour

Är du journalist och vill komma i kontakt med någon inom Almega - ring gärna vår pressjour på tel: 08-551 140 65

08-551 140 65

Bilder

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Almega

Tjänsteindikatorn Q2: Uppåtgående trenden för sysselsättningstillväxten bruten20.6.2018 06:57Pressmeddelande

För första gången sedan 2014 visar Almegas Tjänsteindikator att den uppåtgående trenden för sysselsättningstillväxten i den privata tjänstesektorn är bruten. Detta trots en fortsatt stark konjunktur. Indikationen är att företagen inom särskilt kunskapsintensiva tjänstebranscher anpassar sig efter den akuta kompetensbristen. Något som drabbar tillväxten i stort då den privata tjänstesektorn står för 66 procent av näringslivets förädlingsvärde.

Avskaffandet av visstidsanställningarna riskerar öka utanförskapet30.5.2018 12:08Pressmeddelande

990 000 personer har under de senaste nio åren fått en fast förankring på arbetsmarknaden genom att de gått från en allmän visstidsanställning till en fast anställning. Att avskaffa anställningsformen Allmän visstid skulle kraftigt försämra mångas möjligheter att komma in på arbetsmarknaden och kraftfullt minska tjänstesektorns möjligheter att bidra till bättre integration av nyanlända och till ungas inträde på arbetsmarknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum