Almega

Almega: ”Orimligt att avsluta stödåtgärderna”

Dela

Flera direkta coronastöd till företag ska enligt regeringen fasas ut, däribland korttidsstödet. ”Vi är starkt kritiska till beskedet. Regeringen stänger nu dörren innan alla är igenom”, säger Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega.

Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega
Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega

Finansminister Magdalena Andersson (S) meddelade i dag att flera direkta coronastöd till företag, som omsättnings- och omställningsstöd samt det förstärkta stödet till korttidsarbete, fasas ut i efter september.

– Det är helt orimligt att avsluta stödåtgärderna innan alla företag är igenom krisen. Resebranschen har fortfarande ett partiellt näringsförbud på grund av UD:s reserestriktioner, säger Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega.

Enligt finansministern har stöden varit bra, men nu anser hon att skattepengarna gör bättre nytta på annat håll.

– Karenskravet i det permanenta stödet vid korttidsarbete innebär, enligt Tillväxtverket, att majoriteten av de företag som fått stöd under pandemin inte kommer att vara berättigade till fortsatt stöd enligt den permanenta lagstiftningen som finansministern hänvisar till. Det finns med andra ord ingen hjälp att få för fortsatt krisdrabbade tjänsteföretag, säger Andreas Åström:

– Vi anser fortsatt att det helt nödvändigt att korttidsstödet förlängs åtminstone en bit in på nästa år. Stödet är inget som företagen söker i onödan då det fortfarande innebär en kostnad för arbetsgivaren. Nu stänger regeringen dörren innan alla tjänsteföretag tagit sig igenom krisen. Detta kommer att leda till ökade konkurser och förlorade jobb.

Bilder

Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega
Andreas Åström, näringspolitisk chef på Almega
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum