Almega

​Almegas aktiviteter i Almedalen 2017

Dela

Under parollen Vårt nya näringsliv vill Almega, i Almedalen, fortsätta att stärka tjänsteföretagens röst och vara ledande i utvecklingen av den svenska arbetsmarknadsmodellen. I år ordnar vi och våra medlemsförbund tillsammans ett trettiotal aktiviteter på innergården Hästgatan 10 i Visby.

- I år samlar vi Almega och Almegas förbund på en och samma plats under temat ”Vårt nya Näringsliv”. Under tre dagar skapar vi en mötesplats för våra medlemsföretag, politiker och fackliga motparter mitt i centrala Visby. Här kommer vi att spegla tjänstesektorns viktiga roll men också uppmärksamma de utmaningar våra medlemsföretag står inför. Vi hoppas att så många som möjligt kommer förbi och tar del av vårt rika utbud av aktiviteter, säger Anna-Karin Hatt vd Almega.

Almega inleder Almedalsveckan med ett sommarmingel i trädgården på Hästgatan 10. Almegas vd Anna-Karin Hatt kommer samtala med näringsminister Mikael Damberg. Samtalet leds av journalisten Martin Wicklin.

Nytt för i år är våra Morgontankar. En intressant och aktuell person kåserar om ett angeläget ämne. Ett tankeväckande, roligt eller kanske irriterande medskick inför dagens händelser. Morgontänkare är Kerstin Brunnberg, Kent Wisti och Milad Mohammadi.

En annan nyhet är lunchpanelen It’s a wrap. Tre profiler samtalar, över en lunchwrap, om och kommenterar vad som hänt i Visby det senaste dygnet. Hur var gårdagens politiska tal? Vad pratar alla om? Vem trendar Almedalen? Vem borde synas mer? Och finns det någon fråga vi helt glömt bort? I panelen hittar vi Sakine Madon, Staffan Dopping, Martin Wicklin, Ursula Berge och Ulrica Schenström.

Från söndag den 2 juli till och med onsdag den 5 juli fyller vi vår trädgård med bland annat seminarier, mingel, filosofiska morgonbetraktelser, korsförhör av direktörer, lunchpaneler och mycket, mycket mer.

Här hittar ni hela programmet.

Kontakter

Almegas pressjour

Är du journalist och vill komma i kontakt med någon inom Almega - ring gärna vår pressjour på tel: 08-551 140 65

08-551 140 65

Bilder

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Almega

Almega vill stoppa nya extratjänster – satsa på åtgärder som leder till jobb5.9.2018 17:04Pressmeddelande

Almegas rapport ”Vägval matchning” visar tydligt att de statliga extratjänsterna inte leder till riktiga jobb för de arbetssökanden. Att låsa in arbetslösa i extratjänster förvärrar bristen på arbetskraft och gör det ännu svårare för arbetsgivarna att hitta rätt arbetskraft. Samtidigt som enskilda personer som kan och vill jobba kommer allt längre från ett riktigt jobb.

Positiva till Moderaternas förslag att se över diskrimineringslagen3.9.2018 16:29Pressmeddelande

Kommentar till Moderaternas förslag om att se över diskrimineringslagen mot bakgrund av den dom Arbetsdomstolen som gav en muslimsk kvinna skadestånd därför det företag där hon sökte jobb hade avbrutit anställningsförfarandet när kvinnan vägrade ta en manlig chef, just därför att han är man. - Vi är positiva till Moderaterna förslag. Vi ser att det skulle vara möjligt med ett tillägg i diskrimineringslagen som innebär att en arbetsgivare inte behöver finna sig i att en anställd diskriminerar andra på grund av till exempel kön även om den anställde åberopar sin religionsfrihet, menar Lars Bäckström, arbetsrättsjurist på Almega

Tjänsteindikatorn Q2: Uppåtgående trenden för sysselsättningstillväxten bruten20.6.2018 06:57Pressmeddelande

För första gången sedan 2014 visar Almegas Tjänsteindikator att den uppåtgående trenden för sysselsättningstillväxten i den privata tjänstesektorn är bruten. Detta trots en fortsatt stark konjunktur. Indikationen är att företagen inom särskilt kunskapsintensiva tjänstebranscher anpassar sig efter den akuta kompetensbristen. Något som drabbar tillväxten i stort då den privata tjänstesektorn står för 66 procent av näringslivets förädlingsvärde.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum