Almega

Almegas vd: ”Rimligt med kostnadsersättning”

Dela

Idag presenterade finansminister Magdalena Andersson och näringsminister Ibrahim Baylan förstärkta stödåtgärder för företag, däribland det stöd som kommer att utgå till verksamheter som stängs ned med hänvisning till Pandemilagen.

Thomas Erséus, vd på Almega.
Thomas Erséus, vd på Almega.

Regeringen flaggade nyligen för att vid ett kraftigt försämrat smittläge möjliggöra nedstängning av olika verksamheter. Nu presenteras även hur stödet kopplat till detta skulle se ut. Förslaget innebär en full kostnadsersättning och inkluderar även de drabbade företagens lönekostnader.

– Det är positivt och högst rimligtatt företag som drabbas av totala nedstängningar ska få full kostnadsersättning från staten. Om regeringen utfärdar näringsförbud ligger det på deras ansvar att hålla de drabbade företagen flytande, säger Thomas Erséus, vd på Almega:

– Under hela pandemin har vi på Almega arbetat för att få effektiva och rimliga stödåtgärder till stånd. Det handlar om att rädda arbetstillfällen och i grunden sunda företag så att de kan överleva pandemin. Mer krisåtgärder kommer att behövas, exempelvis vore det bra med sänkta arbetsgivaravgifter, säger Thomas Erséus.

Bilder

Thomas Erséus, vd på Almega.
Thomas Erséus, vd på Almega.
Ladda ned bild

Om

Almega
Almega
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

+4687626900https://www.almega.se

För kontakt:
Almegas pressjour på telefon 08-762 70 40

Om Almega:
Almega - Sveriges största arbetsgivar- och branschorganisation för tjänsteföretag, är en förbundsgrupp som har ca 11 000 medlemsföretag med sammanlagt över 550 000 anställda. Medlemsföretagen representerar ett 60-tal branscher inom den svenska tjänstenäringen. Almega är den största förbundsgruppen inom Svenskt Näringsliv och förhandlar allra flest kollektivavtal i Sverige. Mer information finns på www.almega.se (http://www.almega.se)

Följ Almega

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Almega

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum