Svenska Friidrottsförbundet

Almgren och Mengsteab försvarade terrängtitlarna på 4 kilometer

Dela

Terräng-SM på Grimstafältet utanför Stockholm hade samlat starka startfält i både herrarnas och damernas 4-kilometerslopp. Fjolårsvinnarna Andreas Almgren och Samrawit Mengsteab kunde även i år springa hem SM-gulden.

Andreas Almgren. OBS Ej fri bild. Foto: Deca Text&Bild
Andreas Almgren. OBS Ej fri bild. Foto: Deca Text&Bild

I herrarnas lopp över 4 kilometer gick tre löpare tidigt i från övriga fältet, Andreas Almgren, Samuel Russom och Emil Danielsson höll i hop ända fram till det 300 meter långa upploppet började. Samuel var först att släppa och Andreas fick en lucka ned till Emil, i mål var Andreas ohotad och kunde springa hem sitt andra raka SM-guld på 4 kilometer. Silvret till Emil Danielsson och bronset till en snabbt avslutande Samuel Russom som så när tog sig förbi Emil på de sista metrarna.

För ett år sedan vann Samrawit Mengsteab både 4- och 10-kilometersloppen på terräng-SM i Höganäs, i dag tog hon tredje raka titeln.

Damtäten var samlad till en början men ut på andra varvet bröt sig Samrawit och Sara Christiansson loss från övriga och de två slogs om guldet in på upploppet. Samrawit hade mest krafter med några hundra meter kvar och försvarade därmed SM-guldet. Saras silver var aldrig hotat, däremot blev det en hård kamp om bronset mellan Johanna Larsson och Elin Brink där Johanna knep den sista medaljen.

Läs. mer på friidrott.se.

Bilder

Andreas Almgren. OBS Ej fri bild. Foto: Deca Text&Bild
Andreas Almgren. OBS Ej fri bild. Foto: Deca Text&Bild
Ladda ned bild

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum