Åre 2019

Alpina VM åker från Åre till Sälen på skidtestarhelg 7-8 februari

Dela

Till helgen vimlar det av både skidåkare, skidmärken och artister under säsongsstarten med sedvanligt skidtest i Lindvallen 7-8 december. Det tar Åre 2019 sikte på, vi packar våra VR-glasögon laddade med VM-backarna i Åre och åker dit för att möta alla entusiastiska skidåkare som kommer till Sälen för att dra igång säsongen.

Ta vinterns första skär i Sälen. Foto: SkiStar (ej för nedladdning)
Ta vinterns första skär i Sälen. Foto: SkiStar (ej för nedladdning)

Programmet i Sälen är som vanligt späckat, med fina dagar i vita pister som huvudnummer. En lång rad varumärken är på plats med vinterns nyheter att testa i fina skidförhållanden, både skidor och snowboard går att provköra. Passa på och känn efter vad det ska stå på önskelistan till jul! Åre 2019 finns tillsammans med SkiStar och klädmärket EQPE som är officiell klädsponsor till alpina VM, i en gemensam monter vid Gustavtorget i Lindvallen. Provåk banorna för slalom och super-G som kommer köras under alpina VM, en inte alldeles enkel utmaning!

Eftermiddagar och kvällar tar nöjesscenen i Sälen över, det innebär inte någon temposänkning utan kräver att det finns kraft kvar i kroppen efter skidåkningen. Kaliffa står på scen redan på torsdag kväll på XS, och rivstartar därmed helgen. Afterski med livemusik på Högfjällshotellet eller Gustav Grill & Bar följs av förkväll med Nitro Snowboards som ställer till med rundpingisturné på Klubb W. Höj sedan tempot ytterligare ett snäpp med nattklubbskonserter med Nääk & Nimo, Joakim Lundell och Movitz. Men glöm inte att liften startar 09.00 hela helgen!

Vi ses där.

Nyckelord

Bilder

Ta vinterns första skär i Sälen. Foto: SkiStar (ej för nedladdning)
Ta vinterns första skär i Sälen. Foto: SkiStar (ej för nedladdning)
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum