Åre 2019

Alpina VM åker på skidtest i Vemdalen/Klövsjö

Dela

Skidtestarhelgerna på olika håll i fjällvärlden är ett säkert tecken på att vintern drar igång. Hit söker sig alla som längtat efter snö en längre tid och inte kan vänta längre på att få på sig pjäxorna, ta årets första svängar och samtidigt testa alla nya skidmodeller på marknaden. Kan det finnas något bättre ställe för Åre 2019 att möta upp och berätta om allt som händer under alpina VM i vinter?

Först ut att sparka igång skidsäsongen är Vemdalen/Klövsjö. Här träffar du oss hos SkiStar vid skidtestararenan i Klövjsö under helgen 30 november – 1 december.

Det händer en hel massa i Vemdalen och Klövsjö den här helgen och en av de aktiviteter som brukar dra mycket folk när Åre 2019 är på turné är att teståka någon av tävlingsbanorna som körs under alpina VM i våra VR-glasögon. Här gäller det att låta kroppen följa med i svängarna, oavsett du kör slalom eller super-G. Du hittar Åre 2019 i SkiStars monter vid Klövsjö Expresslift. Här kan du även ta chansen att klämma och känna på kläderna som alla i VM-organisationen och alla volontärer kommer bära under VM, från det nya klädmärket EQPE.

Under helgen finns två filmfestivaler på plats för att ladda upp med skidinspiration. På fredag kväll visar Banff Mountain Film Festival sammanlagt 130 minuter äventyrsfilm på GT-gården i Vemdalen. På lördagens afterski på Hovde Sportsbar gör Åka Skidor ett nedslag med sin Utracked Film Tour. Vill du komma i VM-form hakar du på Vemdalens skidskola som hela fredag och lördag bjuder på några åk med tips på hur du kan utveckla din skidåkning.

Vi ses i Vemdalen och Klövsjö!

Övriga skidtester där Åre 2019 finns på plats:

Sälen 7-8 december

Åre 14-15 december

Nyckelord

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum