Åre 2019

Alpina VM presenterar stolt Åre kulturskolas show This is Us!

Dela

Tänk melodiskt jämtländskt vemod korsat med Hollywoodsuccé gestaltat genom musik, sång och dans. Det är vad sammanlagt 150 elever från Åre kulturskola kommer att bjuda på den 13 februari på Medals Plaza i Åre under alpina VM.

Åre 2019 har äran att presentera Åre kulturskolas show ”This is Us!”, en mix av sång, musik och dans framfört at 150 av kulturskolans elever. Showen består av 6 delnummer där kultureleverna visar upp sina färdigheter. I finalnumret framför samtliga elever sången ”This is me” från filmen The Greatest Showman.

Showen har tagits fram av Åre kulturskola och har repeterats sedan i höstas. Medverkande elever går i årskurs 4-9 och bjuder på nummer som innehåller trampolin, lågmälda tolkningar av svenska musikunderhits, folkrock och bombastisk Hollywoodfeeling – allt för att visa på kunskapsbredden i kulturskolans verksamhet.

Konferencierer för showen kommer två tidigare elever på kulturskolan att vara.

”This is Us” börjar klockan 18.30 och beräknas vara klar i 19-rycket.

Media är välkomna att besöka oss på vår repetitionsdag söndagen 3/2 i aulan på Racklöfska skolan i Järpen. Där finns möjligheter att prata både med elever och lärare samt att få bild/ljud på de olika numren. Vi repeterar mellan 10.00-16.00.

Fakta "This Is Us!"

Datum: 13 februari

Plats: Medals Plaza, Åre

Tid: 18.30-19.00

Kontaktperson: Eleanor Lundberg 070 201 52 35

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum