Jönköpings kommun

Alternativa lokaler för barn och elever på Slättenskolan

Dela

Barn och personal på Slättenskolan och Slättens förskola i Norrahammar kommer helt eller delvis att få vara i andra lokaler från hösten 2021 och en tid framåt. Anledningen är att skolans bottenplatta måste förstärkas och det arbetet kommer att skapa oljud och vibrationer. - Vi ser nu över vilka lokaler som kan bli aktuella i stället, säger Veronica Culha, lokalsamordnare på utbildningsförvaltningen i Jönköpings kommun.

Genrebild.
Genrebild.

I höstas påbörjades markentreprenaden inför bygget av en ny sporthall, kök och matsal på Slättenskolan i Norrahammar. I samband med byggnationen kommer ett så kallat spontningsarbete att genomföras vilket kommer att framkalla vibrationer i marken. För att undvika att vibrationerna orsakar skador i Slättenskolans huvudbyggnad kommer bottenplattan att behöva förstärkas. Arbetet kommer att framkalla oljud och vibrationer som kommer att vara störande. Därför kommer skolans och förskolans lokaler i huvudbyggnaden inte att kunna nyttjas som vanligt.

- Efter att ha undersökt markförhållandena samt konstruktionen på skolans grund ser vi en risk för sättning i den befintliga byggnaden. Det innebär att vi måste stärka bottenplattan säger Mathias Forsgren byggprojektledare.

Arbetet med att förstärka bottenplattan kommer att påbörjas i början av 2022 och förväntas ta cirka tolv månader. Förskolan kommer att flytta ut ur nuvarande lokaler i augusti 2021 och grundskolans elever beräknas flytta ut i februari 2022. En utredning pågår för att hitta ersättningslokaler och vårdnadshavare kommer att bli informerade så snart den är klar.

- Vi är måna om barnens och personalens arbetsmiljö och därför tittar vi nu på alternativa lokaler som vi kan använda under tiden för förstärkningsarbetet. Vår förhoppning är att kunna komma tillbaka till ordinarie lokaler under vårterminen 2023, säger Veronica Culha, lokalsamordnare på utbildningsförvaltningen.

Nyckelord

Kontakter

Vid byggnadstekniska frågor:
Mathias Forsgren, byggprojektledare
036-10 72 54
mathias.forsgren@jonkoping.se

Vid lokalplaneringsfrågor eller skolrelaterade frågor:
Veronica Culha, lokalsamordnare
036-10 38 94
veronica.culha@jonkoping.se

Bilder

Genrebild.
Genrebild.
Ladda ned bild

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum