Spring Wine & Spirits AB

Altimus – ”högsta” kvalitet i sommarens prestigevin från El Esteco

Dela

Altimus betyder "det högsta" på latin och syftar till vingårdarna i Calchaqui Valley i Argentina, som anses vara de högsta i världen. Altimus är El Estecos ikonvin. Gjort på en druvblend som ändras år från år. Altimus kommer från El Estecos bästa vingårdslägen och från de druvor som uppvisar den bästa kvaliteten just det året.

El Esteco är en vingård i provinsen Salta, i norra Argentina, som gör premiumviner med stor karaktär. De franska bröderna David och Salvador Michel flyttade till Argentina och Calchaqui Valley och grundade vingården redan 1892 och blev snabbt banbrytande i konsten att framställa vin på argentinsk mark. Sedan 2006 ägs El Esteco av Grupo Peñaflor, som sedan dess har jobbat mot bättre kvalitet, lägre skördeuttag och mer terroir och druvdrivna viner.

Druvorna handplockas mycket tidigt på morgonen eller ibland mitt i natten, då det är som svalast. De plockas i små korgar, maz 15 kg/korg. Druvorna selekteras noggrant vid ankomsten till vineriet och endast den första s.k. "free run" används för Altimus. Varje druvsort jäser för sig i små ståltankar, efter alkoholjäsningen sker den malolaktiska jäsningen spontant. Vinet pumpas över på små franska 225-liters fat och får vila där i 18 månader. Därefter bestäms blenden och vinet buteljeras ofiltrerat för att bibehålla maximal koncentration, så dekantering rekommenderas.

Altimus betyder "det högsta" på latin och syftar till vingårdarna i Calchaqui Valley, som anses vara de högsta i världen. Jordmånen är djup, mager och stenig. Bevattning sker med vatten från Anderna. Temperaturskillnaden mellan dag och natt är stor, med svala morgnar och heta dagar. Det regnar i genomsnitt 120 mm/år och solsken på flaska är verkligen här med cirka 350 soldagar/år.

Tips: Låt vinet stå öppnat några timmar och du kommer att hitta ytterligare en dimension.

Fakta om vinet

Produktnamn: Altimus | Producent: El Estexo | Land: Argentina| Distrikt: Salta | Årgång: 2011| Art.nr: 95612-01| Vol: 75cl | Alkoholhalt: 15% | Pris: 259kr | Distribution: Systembolagets tillfälliga sortiment, 840 flaskor, lanseras 6 juli

För mer information, vänligen kontakta;
Li Berger, produktchef på Spring Wine & Spirits, li.berger@springwine.se

Nyckelord

Bilder

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Frescobaldi, McPherson, Plantation Rum, Tamnavulin och Shackleton.

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Exklusiv lansering från kultvarumärket Orin Swift17.1.2019 11:00:00 CETNyheter

Den 18 januari 2019 släpps för först gången i Sverige ett vin från det Kaliforniska vinvarumärket Orin Swift. Vinet Palermo 2015 kommer från ”underbarnet ” Dave Phinney som hyllas både för sina unika viner och sina konstnärliga och uttrycksfulla etiketter. Orin Swift hyllas konstant av Robert Parker och The Wine Advocate som ger Dave Phinneys viner mycket höga poäng, Palermo 2015 fick i mars 91 poäng av Wine Advocate.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum