Älvdalens församling får fint besök

Dela

1 – 5 december 2021 kommer domprosten i Västerås stift, Daniel Eklund, att genomföra en visitation av Älvdalens församling. -- Jag är glad att få ta emot domprosten och visa allt vi gör här. Vi har många konfirmander och många gudstjänstbesökare, säger kyrkoherde Susann Senter.

Susann Senter, kyrkoherde i Älvdalens församling. Foto: Henrik Mill
Susann Senter, kyrkoherde i Älvdalens församling. Foto: Henrik Mill

1 – 5 december 2021 kommer domprosten i Västerås stift, Daniel Eklund, att genomföra en visitation av Älvdalens församling.

Det ingår i stiftets uppdrag att göra visitationer i de församlingar som ingår i stiftet. Ofta är det biskopen som genomför besöket, men denna gång är det domprosten som kommer till Älvdalen.

-- Jag är glad att få ta emot domprosten och visa allt vi gör här. Vi har många konfirmander och många gudstjänstbesökare, säger kyrkoherde Susann Senter.

På torsdag 2 december 14:00 ska domprost Daniel Eklund göra ett besök på Salem Älvdalens baptistförsamlings sociala företag, Iessn til. På älvdalska betyder iessn til ungefär ”en gång till”. Och är just en ny möjlighet för såväl människor som prylar.

-- Vi har ett mycket bra ekumeniskt samarbete här i Älvdalen. Varje år delar vi ut Biblar till alla femåringar i en gemensam gudstjänst, säger Susann Senter.

Fredag 3 december 09:00 ska domprosten besöka Älvdalens skola. Församlingen har ett mycket gott samarbete med grundskolan. De har Bibeldrama med barnen i årskurs 2 och 3 samt Riddarskola för barnen i årskurs 5. I riddarskolan får de blivande riddarna lära sig hur man ska vara mot varandra när det gäller ärlighet och vänskap. I åk 6 är församlingen med på Religionsveckan.

-- Våra medarbetare är på skolan en dag i veckan, som extra vuxna att samtala med, förklarar Susann Senter.  

Utöver detta blir det besök i Evertsbergs kapell och en högtidlig visitationsgudstjänst i Älvdalens kyrka 11:00 på söndag 5 december. Där bidrar bland andra kyrkokören och Älvdalens spelmanslag till feststämningen.

Nyckelord

Kontakter

Susann Senter, kyrkoherde
Svenska kyrkan Älvdalen
0251-43143
susann.senter@svenskakyrkan.se

Bilder

Susann Senter, kyrkoherde i Älvdalens församling. Foto: Henrik Mill
Susann Senter, kyrkoherde i Älvdalens församling. Foto: Henrik Mill
Ladda ned bild
Domprost Daniel Eklund besöker Älvdalens församling. Foto: Henrik Mill
Domprost Daniel Eklund besöker Älvdalens församling. Foto: Henrik Mill
Ladda ned bild

Om

Västerås stift, Svenska kyrkan
Västerås stift, Svenska kyrkan
Västra Kyrkogatan 9
72215 Västerås

021-17 85 00https://www.svenskakyrkan.se/vasterasstift

Västerås stift är Svenska kyrkans regionala nivå i Dalarna, Västmanland och norra delen av Örebro län. Biskop sedan 2015 är Mikael Mogren. Stiftets uppgift är att stödja de 76 lokala församlingarna i den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, undervisa, utöva mission och diakoni, kyrkans sociala arbete.

Följ Västerås stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västerås stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum