Allente

Amazon Prime Video lanseras på Allentes set-top-boxar

Dela

Tv-distributören Allente har ingått ett distributionsavtal med Amazon Prime Video, som ger företagets kunder enklare tillgång till streamingtjänstens tv- och filmutbud.

Mahmoud Mustapha, CCO Allente
Mahmoud Mustapha, CCO Allente

Stockholm, 22 oktober 2021

Den nordiska tv-distributören Allente, sammanslagningen av Canal Digital och Viasat Consumer, har ingått ett distributionsavtal med Amazon Prime Video. Allentes kunder får nu ännu enklare tillgång till tv- och filmfavoriter genom Amazon Prime Video-appen på Allentes nuvarande AndroidTV-baserade set-top-box OnePlace. Amazon Prime Video-appen kommer också att vara tillgänglig på Allentes nya set-top box, som lanseras i början av 2022.  

Genom streamingtjänsten Amazon Prime Video får kunderna tillgång till ett brett urval av filmer och tv-serier, inklusive populära Amazon Originals som Coming 2 America, The Grand Tour, The Tomorrow War, The Marvelous Mrs. Maisel, Tom Clancy’s Without Remorse och The Boys. 

Mahmoud Mustapha, Chief Commercial Officer på Allente, kommenterar lanseringen: «Genom att ge våra kunder enkel tillgång till allt innehåll på Amazon Prime Video, breddar vi vår omfattande portfölj av linjära kanaler och streamingtjänster ytterligare. Vi vet att Amazon Prime Video uppskattas enormt av våra kunder i hela Norden, och är stolta över att annonsera detta första steg i vårt partnerskap med Amazon.»

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Mahmoud Mustapha, CCO Allente
Mahmoud Mustapha, CCO Allente
Ladda ned bild
Set-top-box och fjärrkontroll från Allente
Set-top-box och fjärrkontroll från Allente
Ladda ned bild

Om

AllenteAllente är en nordisk tv-distributör som erbjuder tv-lösningar av hög kvalitet via satellit och bredband till över en miljon kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland. I Sverige erbjuder man även bredbandslösningar, utan tv-paket. Företaget grundades i maj 2020 efter en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer. Det nya företaget har huvudkontor i Stockholm och Oslo, VD är Jonas Gustafsson. Företaget ägs 50/50 av Telenor Group och NENT Group.

Följ Allente

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Allente

Nytt Discovery-avtal säkrar Allsvenskan för Allentes kunder27.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Allente har kommit överens med Discovery Networks om ett nytt avtal för att distribuera underhållning och sport i världsklass. Lanseringen sker inom kort och innebär att discovery+ Total, med bland annat 480 matcher från Allsvenskan och Superettan, inkluderas i Allentes Premium-paket. Allentes kunder har nu också möjlighet att köpa tre olika tillvalspaket från discovery+, något som tidigare bara varit möjligt för Viasat-kunderna.

Allente utser ny CFO18.8.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Tidigare i sommar meddelade den nordiska tv-distributören Allente att Jonas Gustafsson tar över VD-rollen för bolaget efter ett framgångsrikt första år sedan sammanslagningen av Canal Digital och Viasat Consumer. Då Jonas Gustafsson tidigare hade en CFO-roll inom Allente, har bolaget nu utsett Helge Øien till ny CFO, med start 1 september 2021. Helge Øien kommer närmast från en roll som CFO för Telenor Myanmar, och var dessförinnan verksam inom finansavdelingen i Telenor Group, inklusive M&A- och Investor Relations. ”Helge Øiens bakgrund och breda kompetens är den perfekta matchningen för Allente när vi tar nästa steg i vår tillväxtresa och breddar vårt erbjudande under hösten. Helge kommer att möta ett ungt, framgångsrikt bolag med ett fantastiskt team, och vi önskar honom varmt välkommen”, säger Jonas Gustafsson. ”Att ta ett steg in i den snabbrörliga tv-branschen blir en spännande utmaning, som jag ser mycket fram emot. Allente är ett bolag med stora ambitioner, som haft en flygande

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum