Region Örebro län

Ambulanspersonal utbildar sig tillsammans med polis och räddningstjänst

Dela

Ambulansverksamheten i norra länsdelen har sedan lång tid tillbaka genomfört utbildningar tillsammans med polis och räddningstjänst när det gäller hur man ska samverka vid exempelvis trafiksituationer. Sedan drygt ett år tillbaka samverkar man även när det gäller utbildning i så kallade PDV-händelser, pågående dödligt våld.

Utbildningen och samverkan är högt rekommenderad av MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Vid två tillfällen har blåljusverksamheterna i norra Örebro län tidigare samlats till gemensamma föreläsningar i ämnet. I morgon onsdag den 11 mars är det dags för det tredje gemensamma kurstillfället. Då handlar det om en mera praktisk del där man kommer att utgå från ett fingerat PDV-fall.

Media är välkommen att närvara vid denna övning. Om så önskas, ta då kontakt med ambulanschef Andreas Norling för mer information.

Nyckelord

Kontakter

Andreas Norling, avdelningschef ambulansavdelningen Lindesberg
andreas.norling@regionorebrolan.se
0581-852 89

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum