Brynäs IF

Amerikansk forward till Brynäs IF på tryout: ”Hon gör mål”

Dela

Hon vann interna poängligan i sitt lag med 15 poängs marginal – och var fyra i NCAA III:s totala poängliga. Nu ansluter Olivia Spellmire till Brynäs IF på tryout. - Hon hittar ofta rätt position i slottet och är en målskytt, säger tränaren Magnus Carlsson om 22-åringen.

Brynäs har för närvarande två målvakter, sex backar och nio forwards under kontrakt.

Lagbygget fortsätter.

Och klubben kan i dag meddela att Olivia Spellmire blir tionde forwarden in i truppen när hon ansluter på tryout.

Amerikanskan anländer till Sverige på lördag, men för tätt inpå nedsläpp till träningsmatchen mot Leksand och kommer inte att spela där.

Tryouten gäller till den 10 september och forwarden kommer att spela i turneringen i Trollhättan den 31 augusti-2 september där Brynäs möter Djurgården, HV71, Leksand och norska Stavanger.

Olivia Spellmire kommer från en fyraårig sejour på Lake Forrest College i NCAA III.

Fjolåret var framgångsrikt och fram till 18/19 hennes personliga rekord-säsong.

22-åringen, född 1996, öste in 23+28=51 poäng på 29 matcher och vann interna poängligan i Lake Forrest med 15 poängs marginal. Dessutom var hon fyra i seriens totala poängliga.

- Precis som många nordamerikanska forwards är Olivia en spelare som går rakt på mål. Det är en målskytt, vilket vi som hade problem med just målskyttet förra säsongen behöver, säger Magnus Carlsson.

NCAA III är andraligan i det amerikanska collegesystemet.

- Oavsett liga så är en spelare som gjort 51 poäng på 29 matcher intressant att testa i vår verksamhet. Dessutom har Olivia visat stort intresse själv över att komma hit och sänder signaler om att hon vill tävla och utvecklas som hockeyspelare. Den inställningen gillar jag och det ska bli intressant att se henne i vår miljö.

Spellmire är högerskytt.

- Aldrig fel med ytterligare en rightare i truppen.

Nyckelord

Kontakter

Om

Brynäs IF
Brynäs IF
Gavlehovsvägen 13
806 33 Gävle

+46 (0)26-54 46 60http://www.brynas.se/

Brynäs IF är en anrik förening som bildades 1912. Vi har många medlemmar och supporters över hela Sverige och vårt varumärke är välkänt. 
Brynäs IF har en gedigen historia som vi vill värna om samtidigt som vi alltid blickar framåt och ser alla möjligheter som finns med vår fina Gavlerinken Arena. 

Vi har två representationslag som spelar i Sveriges högsta ligor, SHL och SDHL.
Vid sidan av den sportsliga verksamheten bedriver även Brynäs IF den sociala verksamheten En bra start, som arbetar för att fler barn och unga ska få en bra start i livet. 

 

Följ Brynäs IF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Brynäs IF

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum