Stockholms läns sjukvårdsområde

Amningsstöd förstärks i Skärholmen

Dela

För att hjälpa mammor och barn med amning den första tiden öppnar en ny specialistmottagning för amning i Skärholmen. Mottagningen kommer ligga i anslutning till Skärholmens barnavårdscentral för att vara tillgänglig för familjerna.

All rights reserved. Foto: Yanan Li
All rights reserved. Foto: Yanan Li

Den 1 november öppnade Stockholms läns sjukvårdsområde, som erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi, en amningsmottagning i Skärholmen. Amningsmottagningen kommer ligga i anslutning till Skärholmens barnavårdscentral och erbjuda specialiserad amningshjälp till kvinnor i upptagningsområdet. Barnavårdscentraler kan hänvisa kvinnor som behöver mer specialiserat amningsstöd till dem. Det kan bland annat handla om sugsvårigheter hos barnet, såriga bröstvårtor eller bröstinfektioner.

Efter födseln har förlossningskliniken ansvar för mamma och barn under de första sju dagarna. Därefter övergår kontakten till barnavårdscentralen som erbjuder barnhälsovård och följer familjen under flera år ända fram till skolstart. Barnavårdscentralen möter de nyblivna föräldrarna och det blir naturligt för dem att fånga upp och hjälpa de mammor som upplever problem i samband med amning.

Skärholmens amningsmottagning blir den sjätte amningsmottagningen som öppnar i Region Stockholms regi.

Kontakter

Bilder

All rights reserved. Foto: Yanan Li
All rights reserved. Foto: Yanan Li
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms läns sjukvårdsområde
Stockholms läns sjukvårdsområde
Solnavägen 1
113 65 Stockholm

08-123 40 444https://www.slso.regionstockholm.se/

SLSO ansvarar för Region Stockholms egenägda hälso- och sjukvård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel samt ansvarar för Regionalt kunskapscentrum för kris och katastrofpsykologi. Vi bedriver också omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet inom dessa områden tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten. Tillsammans är vi cirka 12 000 medarbetare och en av Sveriges största vårdgivare. 

Följ Stockholms läns sjukvårdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms läns sjukvårdsområde

Nedsatt socialt beteende en riskfaktor för hög alkoholkonsumtion hos unga vuxna21.6.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Unga vuxna (18–24 år) med hög alkoholkonsumtion har en nedsättning i sociala beteenden kopplade till altruism, rättvisa och tillit i jämförelse med en kontrollgrupp med låg konsumtion. Nedsättningarna är stabila över tid vilket kan bidra till att vidmakthålla en framtida hög alkoholkonsumtion. Det visar en ny forskningsstudie från Centrum för psykiatriforskning och Avdelningen för psykologi vid Karolinska Institutet, som undersökt olika faktorer som kan bidra till uppkomsten av alkoholberoende.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum