Socialdemokraterna

Anders Henriksson blir nytt förstanamn för Socialdemokraterna i SKL

Dela

Socialdemokraternas verkställande utskott har idag nominerat Anders Henriksson (S), regionstyrelsens ordförande i Region Kalmar län, till andre vice ordförande för Sveriges kommuner och landsting (SKL). Henriksson ersätter därmed Lena Micko (S), som nyligen utsågs till civilminister.

- Det var på många sätt ett självklart val. Anders är en av våra mest erfarna regionpolitiker och har suttit i SKL:s ledning i flera år. En av våra viktigaste prioriteringar är att stärka välfärden i landets kommuner och regioner och där kommer Anders spela en viktig roll, säger Lena Rådström Baastad (S), Socialdemokraternas partisekreterare.

Henriksson blir i och med detta gruppledare för Socialdemokraterna i SKL. Det formella beslutet att utse ny andre vice ordförande fattas på SKL:s styrelsesammanträde den 25:e oktober.

Presskontakt

Martin Rynoson, pressekreterare för Socialdemokraterna, 0725-315 526, press@socialdemokraterna.se

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Skolan viktigt vaccin mot kriminalitet4.2.2020 14:52:25 CETPressmeddelande

Svenska folket ser kopplingen mellan misslyckanden i skolan och risk för kriminalitet. En ökad utslagning och segregation skapar otrygghet. Om barn och unga inte lyckas i skolan ökar riskerna att hamna snett. Lika hårda som vi ska vara mot brotten ska vi vara mot brottens orsaker. Då räcker det inte att göra som det högerkonservativa blocket med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, som gärna ställer upp på regeringens förslag om skärpta straff men som samtidigt rycker undan långsiktiga satsningar på utsatta områden. Socialdemokraterna driver en politik som lägger hela pusslet för ett starkt och tryggt samhälle.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum