Socialdemokraternas PS Kansli

Anders Ygeman ny gruppledare för Socialdemokraterna

Dela

På ett extrainsatt möte med Socialdemokraternas riksdagsgrupp valdes före detta inrikesminister Anders Ygeman (S) idag till partiets gruppledare i riksdagen.

- Jag är glad för förtroendet och ser fram emot att tillsammans med andra partier i riksdagen bygga Sverige starkare, säger Anders Ygeman, nyvald gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen.

På en presskonferens den 27 juli meddelade statsminister Stefan Löfven att Anders Ygeman begärt entledigande som statsråd, men föreslog honom samtidigt som ny ledare för riksdagsgruppen. Under tisdagseftermiddagen valdes Anders Ygeman enhälligt till gruppledare och efterträder Thomas Eneroth (S), som utsetts till ny infrastrukturminister.

Anders Ygeman blev riksdagsledamot första gången 1995 och har bland annat varit ordförande för miljö- och jordbruksutskottet samt trafikutskottet, innan han 2014 utsågs till inrikesminister. Han är sedan 2016 ordförande för Socialdemokraterna i Stockholm.

Presskontakt

Jonatan Hermansson

tel: 072-556 52 85

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Riddarhustorget 7-9
SE-100 12 Stockholm

+46702676666http://www.socialdemokraterna.se

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Statsminister Stefan Löfven och barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren bjuder in till pressträff8.3.2018 12:00Pressinbjudan

Idag torsdagen den 8 mars besöker statsminister Stefan Löfven och barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren Hagagårdens äldreboende i Haninge tillsammans med fackförbundet Kommunals ordförande Tobias Baudin. Besöket inleds med en rundtur och presentation av verksamheten och avslutas med en pressträff. Nyhet presenteras i samband med med pressträffen ca kl 14.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum