Svensk Innebandy

Andra raka segern för Sverige i VM – besegrade Lettland med 11-2

Dela
Sverige tog under lördagseftermiddagen sin andra raka seger i VM 2022. Blågult besegrade Lettland med 11-2 efter en stark defensiv insats. "Jag tror det var ett skott på mål i första perioden för Lettlands del. Det säger det mesta", summerar förbundskapten Thomas Brottman dagens insats.
Foto: IFF/Markus Aeschimann
Foto: IFF/Markus Aeschimann

Sverige har fått en perfekt inledning på VM i Schweiz. Under lördagseftermiddagen tog blågult sin andra raka seger i gruppspelet när laget besegrade Lettland med 11-2. Det var också en match där VM-debutanten Carl Bending-Sörling fick chansen i det svenska målet. 

– Kul att debutera även om det blir speciellt när man möter ett motstånd som Lettland så här. Men det är skönt att komma in och göra några räddningar och få känna på det ordentligt. Det var en del att göra stundtals, säger Calle Bending-Sörling om sin VM-debut. 

Samtidigt som den svenska offensiven öste på framåt var Bending-Sörling tryggheten själv bakåt. Det var inte förrän i slutskedet av den andra perioden som den svenske målvakten fick kapitulera och släppa den första bollen förbi sig. 

Totalt blev det endast två bollar som Lettiska anfallarna hittade in med och Bending-Sörling var efter matchen nöjd med sin insats. 

– Det gäller att visa vad man kan när man får chansen och då gäller det att ta för sig och visa att man här för att konkurrera. Får jag chansen framöver också så kommer jag göra vad jag kan igen men annars kommer jag bidra med det jag gör från sidan, säger Kalle Bending-Sörling

Tänkte du att det var möjligt att hålla nollan? 

– Nej, nej, det brukar alltid vara någon boll som slinker in så själva nollan i sig tänker man inte på förrän det är någon minut kvar. Då kanske man börjar hoppas på det men inte redan i andra, säger Bending-Sörling.

Den svenska offensiven fortsatte att producera även idag mot Lettland. En av målskyttarna var Alexander Galante Carlström som noterades för två poäng efter ett mål och en assist. Veteranen står nu på sex poäng efter två matcher i VM men själv önskar han mer mål från sin klubba.

– Jag är inte riktigt nöjd men jag är aldrig nöjd vilket alla som känner mig vet om. Jag tycker nog jag ska nypa till ett antal lägen idag men jag är i en riktigt bra form och jag är egentligen inte orolig, säger Galante Carlström och fortsätter med att hylla sina lagkamrater istället.

– Vår kedja pratade mycket om att få ner och runt bollen på dem. Det gör vi riktigt bra tycker jag och det är många i femma som är riktigt vassa idag. Malte Lundmark till exempel är en gudabenådad spelare på att hålla boll och hitta passningar så nu ska jag bara hitta rätt ytor och sätta dit lägena. 

Matchens lirare blev just Malte Lundmark och han tackar ödmjukast för Galante Carlströms ord: 

– Det är himla kul att han säger så absolut, det är världens bästa spelare genom tiderna så det är stort, säger Malte Lundmark och lägger till:

– Det är ju enkelt att spela med Galante också. Han rör sig i rätt ytor och har det skottet så då blir det lättare för en annan.

Sverige avslutar nu gruppspelet mot Tjeckien imorgon, måndag. Den matchen startar 18.05.

Sveriges spelschema 

5 november 12.00, Tyskland-Sverige 4-19
6 november 12.00, Sverige-Lettland 11-2
7 november 18.05, Sverige-Tjeckien
10 november 18.05, kvartsfinal
12 november 14.00/17.30, semifinal
13 November 12.00/15.45, bronsmatch/final 

Matchfakta
Sverige-Lettland 11-2 (3-0,4-1,3-1) 

Första perioden
1-0 (07.11) Malte Lundmark (Johan Samuelsson)
2-0 (18.15) Kevin Haglund (Malte Lundmark)
3-0 (18.35) Jesper Sankell (Linus Nordgren)

Andra perioden
4-0 (03:45) Tobias Gustafsson (Linus Malmström)
5-0 (09.51) Kevin Haglund (Casper Backby)
6-0 (13.07) Malte Lundmark (Alexander Galante Carlström)
6-1 (15.22) Andris Rajeckis (Janis Ragovskis)
7-1 (18.47) Alexander Galante Carlström (Malte Lundmark)

Tredje perioden
8-2 (01.02) Janis Ragovskis (Edgar Purins)
9-2 (06.15) Albin Sjögren (Kim Nilsson)
10-2 (09.30) Kim Nilsson (Robin Nilsberth)
11-2 (16.07) Linus Nordgren (Casper Backby)

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: IFF/Markus Aeschimann
Foto: IFF/Markus Aeschimann
Ladda ned bild
Foto: IFF/Markus Aeschimann
Foto: IFF/Markus Aeschimann
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 112 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

Uttalande från Svenska Innebandyförbundets styrelse15.3.2023 13:03:00 CET | Pressmeddelande

I en artikel som publicerades i Aftonbladet under gårdagen (14 mars) framkommer kritik om arbetsmiljön och ledarskapet på Svenska Innebandyförbundet. Styrelsen har fortfarande förtroende för generalsekreterare Mikael Ahlerup och det föreligger ingen utredning som felaktigt påstås. En viktig del i generalsekreterarens uppdrag är att skapa förutsättningar för god dialog inom innebandyn, det är helt nödvändigt för innebandyns fortsatta utveckling. Svensk Innebandy präglas av en öppenhet och välkomnande atmosfär och det ska genomsyra hela verksamheten. Från förening till förbund och styrelse. Vi tar allvarligt på påståenden om att kulturen skulle vara sådan att man inte känner sig bekväm med att framföra sina synpunkter och det kommer vi tillsammans arbeta vidare med. Då detta är ett personalärende, kan vi av hänsyn för alla involverade, inte kommentera ärendet vidare i nuläget. /Styrelsen, Svenska Innebandyförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum