Åre 2019

ANDRA SEGERN FÖR KRIECHMAYR – JANSRUD KNEP POKALEN

Dela

Det blev återigen en tight uppgörelse i den alpina herreliten i Åre. I årets sista super-G var det upplagt för norsk totalsuccé men det var Vincent Kriechmayr som drog det längsta strået och därmed han fick kliva högst upp på pallen, för andra dagen i rad.

Trots kyligt väder bjöd herrarna på en het kamp i säsongens sista super-G för herrarna. Det var tight i toppen med 13 åkare inom halvsekunden från första plats. Men det var gårdagens vinnare Vincent Kriechmayr (som delade störtloppsvinsten med Matthias Mayer på onsdagen), med startnummer fem, som skulle visa sig göra det snabbaste åket för dagen.

Det såg ut som att både Christoph Innerhofer, Italien, och Thomas Dressen, Tyskland, kunde ta ned Kriechmayr från första plats, men det saknades i slutändan fyra respektive åtta hundradelar ned till andra och tredje plats. Inte heller norrmannen Aksel Lund Svindal, som startade som elfte man och rev ned mest applåder för dagen, kunde göra något åt Kriechmayr men kom in på exakt samma tid som Dressen och slutade på delad tredje plats.

Kjetil Jansrud, Norge, hade redan säkrat den totala vinsten i super-G cupen. Med sin sjätteplats tog han ytterligare 40 poäng och landade på slutgiltiga 400 poäng, 80 före andremannen Kriechmayr, och tar därmed med sig en kristallglob hem. Aksel Lund Svindal slutade på tredje plats i den totala super-G-cupen.

Följ Audi FIS Ski World Cup Finals via vår hemsida och genom att ladda ner appen Åre 2019 från Google Play eller App Store.

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum