Trafikverket

Ändrade resvägar under inkopplingen av Citybanan

Dela

Den 10 juli är det äntligen dags att öppna Stockholms nya pendeltågstunnel och de två nya stationerna i City och vid Odenplan. Men först måste de nya spåren kopplas ihop med den befintliga järnvägen. Från den 29 juni kan resenärer behöva ta andra resvägar.

Nu läggs de sista pusselbitarna i Citybanan - ett av Sveriges mest komplexa infrastrukturprojekt någonsin. Mellan den 29 juni och 10 juli kopplar Trafikverket in växlar och spår på sträckan Älvsjö - Stockholm Central. Arbetena påverkar pendeltågstrafiken samt fjärr- och regionaltåg till flera destinationer. Var beredd på fler byten och längre restid än normalt.

Påverkan på pendeltågstrafiken

Resenärer som reser med pendeltåg kanfå åka med ersättningsbussar eller välja andra resvägar mellan Älvsjö och Stockholm Central. Periodvis gäller avstängningen från Stockholm Central till stationerna Huddinge och Farsta strand.

Läs mer om pendeltågen här: http://www.mynewsdesk.com/se/sl/pressreleases/delar-av-pendeltaagstrafiken-staengs-i-sommar-2031836

Påverkan på fjärr- och regionaltågstrafiken

Fjärr- och regionaltågstrafiken till och från Stockholm Central leds om annan väg eller ersätts med buss på delar av sträckan. Tåg som inte kan trafikera Stockholm Central vänder istället i Södertälje syd eller i Flemingsberg.

Fjärrtågstrafiken som kommer norrifrån påverkas inte.

För mer information om din resa, kontakta det tågbolag du reser med.

När inkopplingsarbetet är färdigt den 10 juli klockan 05.00 går fjärrtågen på de gamla spåren, och pendeltågen i den nya tunneln.

Den nya pendeltågstunneln ger mindre störningar, erbjuder smidigare byten för resenärerna och möjliggör tätare avgångar i framtiden.

Nyckelord

Kontakter

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum