Åre 2019

ANDRÉ MYHRER: DET VAR PÅ TIDEN ATT JAG FICK VINNA EN PARALLELL!

Dela

Vi tog oss ett snack med André Myhrer som i parallelltävlingen i Oslo på nyårsdagen äntligen fick kliva högst upp på pallen. Efter lite fix med utrustningen och med ett självförtroende på topp så hoppas både han och vi att det ska upprepas i Stockholm om två veckor. 

– Självförtroendet är så klart på topp efter tävlingen i Oslo, det var på tiden att jag fick vinna en parallell! Vi gjorde lite grejer med pjäxorna inför som funkade bra så jag kommer att göra likadant inför Stockholm. Egentligen skulle vi bara testa det, men det föll ut väldigt bra, berättar André och fortsätter:

– Det blir väldigt aggressiv åkning i parallelltävlingarna, mycket som händer väldigt snabbt och jag tror att den där lilla ändringen var nyckeln. När utrustningen är med en så är det enklare att gasa. Det är en skön känsla när allt stämmer och krafterna går åt rätt håll, då är det också lättare att gå på.

Ni som har sett André åka paralleller har säkert lagt märke till att han har en speciell boxningsteknik när han kommer i nedre delen av banan, han boxar ner flaggan och käppen och får så en kortare väg fram. 

Hur funkar det där egentligen?

– Min grundplan i Oslo var att köra runt alla käppar fram till port 13, och sen köra boxning till port 19. Jag brukar känna efter på besiktningen hur jag ska göra. Ibland hamnar man där man hamnar i banan och då är det där ett bra vapen att ta till. Om jag behöver gå rakare i ett parti så är det smart att boxa på käpparna, samma om man ligger efter så går det att tjäna lite tid så, förklarar André.

Hammarbybacken är en rätt liten backe jämfört med de ni tävlar i vanliga fall nere i Europa, får du några flash-backs till när du var liten?

– Jag var hemma i Hassela över jul och körde ett pass med klubben, då påmindes jag om all tid som lagts ner i den backen, alla ofantliga timmar med träning på sena kvällar, berättare André.

– Att man kommer från en liten ort och har tränat i en liten backe och har det stora målet att få åka världscupen, och att jag sen har hamnat där, det har jag reflekterat mer och mer över ju äldre jag blir.

Vad händer närmast innan Stockholm?

– Januari är en intensiv slalom-månad med klassiska orter som Wengen och Kitzbühel, tisdagen innan Hammarby är det kvällstävling i Schladming. Vi ligger sen kvar i Österrike och tränar i Reiteralm veckan ut, det kommer nog bli lite blandad träning med både slalom, storslalom och någon parra-träning. Jag kör storslalom i Garmish söndagen innan och åker upp sen till Stockholm, berättar André.

Världscupen i Hammarbybacken den 30 januari är sista tävlingen innan OS för er åkare, vad hoppas du ta med dig när du lämnar Stockholm?

– Jag ser väldigt mycket fram emot Stockholm och är väldigt revanschsugen att få komma dit eftersom jag missade tävlingen förra året. För mig är det super att få en parallelltävling inför OS och att få den boosten av publiken som man får av att tävla på hemmaplan!

För mer information och biljetter: www.worldcupstockholm.com

Bilder

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum