Åre 2019 AB

ANDRÉ MYHRER: DET VAR PÅ TIDEN ATT JAG FICK VINNA EN PARALLELL!

Dela

Vi tog oss ett snack med André Myhrer som i parallelltävlingen i Oslo på nyårsdagen äntligen fick kliva högst upp på pallen. Efter lite fix med utrustningen och med ett självförtroende på topp så hoppas både han och vi att det ska upprepas i Stockholm om två veckor. 

– Självförtroendet är så klart på topp efter tävlingen i Oslo, det var på tiden att jag fick vinna en parallell! Vi gjorde lite grejer med pjäxorna inför som funkade bra så jag kommer att göra likadant inför Stockholm. Egentligen skulle vi bara testa det, men det föll ut väldigt bra, berättar André och fortsätter:

– Det blir väldigt aggressiv åkning i parallelltävlingarna, mycket som händer väldigt snabbt och jag tror att den där lilla ändringen var nyckeln. När utrustningen är med en så är det enklare att gasa. Det är en skön känsla när allt stämmer och krafterna går åt rätt håll, då är det också lättare att gå på.

Ni som har sett André åka paralleller har säkert lagt märke till att han har en speciell boxningsteknik när han kommer i nedre delen av banan, han boxar ner flaggan och käppen och får så en kortare väg fram. 

Hur funkar det där egentligen?

– Min grundplan i Oslo var att köra runt alla käppar fram till port 13, och sen köra boxning till port 19. Jag brukar känna efter på besiktningen hur jag ska göra. Ibland hamnar man där man hamnar i banan och då är det där ett bra vapen att ta till. Om jag behöver gå rakare i ett parti så är det smart att boxa på käpparna, samma om man ligger efter så går det att tjäna lite tid så, förklarar André.

Hammarbybacken är en rätt liten backe jämfört med de ni tävlar i vanliga fall nere i Europa, får du några flash-backs till när du var liten?

– Jag var hemma i Hassela över jul och körde ett pass med klubben, då påmindes jag om all tid som lagts ner i den backen, alla ofantliga timmar med träning på sena kvällar, berättare André.

– Att man kommer från en liten ort och har tränat i en liten backe och har det stora målet att få åka världscupen, och att jag sen har hamnat där, det har jag reflekterat mer och mer över ju äldre jag blir.

Vad händer närmast innan Stockholm?

– Januari är en intensiv slalom-månad med klassiska orter som Wengen och Kitzbühel, tisdagen innan Hammarby är det kvällstävling i Schladming. Vi ligger sen kvar i Österrike och tränar i Reiteralm veckan ut, det kommer nog bli lite blandad träning med både slalom, storslalom och någon parra-träning. Jag kör storslalom i Garmish söndagen innan och åker upp sen till Stockholm, berättar André.

Världscupen i Hammarbybacken den 30 januari är sista tävlingen innan OS för er åkare, vad hoppas du ta med dig när du lämnar Stockholm?

– Jag ser väldigt mycket fram emot Stockholm och är väldigt revanschsugen att få komma dit eftersom jag missade tävlingen förra året. För mig är det super att få en parallelltävling inför OS och att få den boosten av publiken som man får av att tävla på hemmaplan!

För mer information och biljetter: www.worldcupstockholm.com

Bilder

Om

Åre 2019 AB
Åre 2019 ABFölj Åre 2019 AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019 AB

HUR MÅR DINA LAGG EGENTLIGEN?21.6.2018 00:00Pressmeddelande

Hur är det egentligen med skidorna och skidkläderna nu när snön är borta? Tog du dem direkt från säsongens sista åk till skrubben eller förrådet och nu ligger allt där tills det är dags för nästa säsong? Ta då ut utrustningen igen och ge dem lite kärlek inför Åre 2019 – här delar två experter med sig av sina bästa tips! Skidor och pjäxor Om skidorna får stå obehandlade under sommaren kommer du att få torra belag som glider dåligt så ta en eftermiddag och ge laggen lite omsorg. Om du inte känner dig bekväm med att göra allt själv – gå till närmaste sportbutik och se om de kan hjälpa dig. – Det viktigaste är att man vallar in skidorna med paraffinvalla så man har ett skyddande lager på belaget. En del säger att det ska vara riktigt varm valla men det går lika bra att använda den du använder under vintern, men kanske inte den du har för de kallaste förhållandena (-10 grader eller kallare), säger Håkan Johansson på Verkstan i Åre, tillika servicetekniker åt Svenska skidförbundet. Börja med

LEVA SOM MAN LÄR – SVENSKA SKIDFÖRBUNDET TAR LEDANDE ROLL I KAMPEN MOT KLIMATFÖRÄNDRINGAR21.6.2018 00:00Pressmeddelande

Skidentusiaster och det alpina svenska landslaget har haft första parkett för att se hur klimatet blivit varmare, glaciärer smälter och skidorter på låg höjd får allt mindre snö. Det är anledningen till att Svenska Ski Team Sweden Alpine sommaren 2017 vidtog åtgärder för att förbättra sin verksamhet ur ett hållbarhetsperspektiv. Det började med en analys av den egna verksamheten med hjälp av specialister på ämnet och efter tre månader kom resultatet. Och det blev ett slag i magen: varje medlem i det svenska alpina landslaget hade ett koldioxidavtryck som var fyra gånger mer än för en ”vanlig” svensk. Det var en ögonöppnande erfarenhet och sedan dess har arbetet mot att förbättra verksamheten ur ett miljöperspektiv satt fart. I linje med den hållbarhetsvision som Åre 2019 har och jobbar för att uppfylla sjösatte Ski Team Sweden Alpine ett miljöprogram i slutet på förra året. Syftet med programmet är att anpassa verksamheten och fokusera på att göra den mer hållbar. Det finns många hinde

#1 ALPINA LEGENDARER20.6.2018 00:00Pressmeddelande

Stein Eriksen – ett Hollywoodansikte i norsk ylletröja En legendar, en pionjär och långt före sin tid. Stein Eriksen var norrmannen med Hollywood-utseendet som spred den alpina sporten utanför både Nordens och sportens gränser. Med OS- och VM-guld i bagaget och en omistlig charm kom han att bli en av den alpina världens stora, inte minst för sin bragd på alpina VM i Åre 1954. Lille Stein Eriksen föddes 1927 och växte upp i idylliska Holmenkollen med föräldrarna Marius och Bitte och storebror Marius junior. Det fanns liten tvekan om att både Stein och Marius hade alla förutsättningar för att bli goda idrottsmän. Marius Sr var en erkänt duktig backhoppare och utförsåkare som dessutom deltog som gymnast på OS 1912. Mamma Bitte (Birgit) drev damernas slalomklubb i Oslo och i trädgården hade pojkarna Eriksen en hemmabyggd hoppbacke som lystes upp av stearinljus i vintermörkret. Enligt Stein var hans största ”bekymmer” som barn att välja om han skulle bli backhoppare eller alpin utförsåkare.

NU ÄNNU ENKLARE ATT TA TÅGET TILL ALPINA VM!23.5.2018 00:00Pressmeddelande

Nu blir det ännu enklare att ta sig till och från Åre. De dagliga nattågen nu kommer att gå direkt från Stockholm från juni och framåt, vilket betyder en enklare och bekvämare resa i hållbarhetens tecken. Nu kommer vår nationella partner SJ med glädjande besked: nattågen kommer att trafikera sträckan från Stockholm till Åre varje dag från slutet av juni och framåt. Dessutom kommer dagliga dagtåg att gå på sträckan, vilket gör det smidigt att ta sig till och från Åre och Duved som är tågets slut- och startstation. Det gör det också möjligt för mer långväga besökare att göra en dagstur till och från Åre. Att ta tåget till Åre är ett hållbart och bekvämt resealternativ då tåget stannar mitt i byn där du har gångavstånd till torget, restauranger, hotell, bad, shopping och givetvis till skidbackarna. Nationalarenan ligger cirka en kilometer från Åre station. – Tågtrafiken är otroligt viktig för oss och för de gäster som ska resa till och från Åre under alpina VM. Det är ett väldigt enkelt o

SENA TÄVLINGAR – FÖR PUBLIK OCH ÅKARES SKULL23.5.2018 00:00Pressmeddelande

– här är de officiella starttiderna för alpina VM i Åre Under FIS – kongressen i Grekland förra veckan samlades stora delar av den internationella skidfamiljen för att diskutera kommande år och säsong. Bland annat bestämdes de officiella starttiderna för alpina VM i Åre 2019 – och det är tider som passar både publik och åkare. Sedan tidigare är tävlingsdagarna satta för nästa års alpina världsmästerskap i Åre, 5-17 februari. Under FIS-kongressen bestämdes även starttiderna och är nu därmed officiella. Många av tävlingarna startar lite senare på dagen vilket är fördelaktigt för dagsbesökare som då kan anpassa sina resor på ett enklare sätt. Fans och publik som bor i närregionen och nu även i övriga landet får chansen att se första åket för dagen utan att kliva upp i ottan. Med de nya tågtiderna för dag- och nattåg som SJ annonserade i veckan blir det enklare att resa över dagen. Det är också viktigt att de aktiva ska få mycket tid på morgonen att förbereda sig inför vad som kan vara der

NU SLÄPPS BOENDEN TILL ALPINA VM 2019!23.5.2018 00:00Pressmeddelande

120 000 personer förväntas besöka Åre under alpina VM 5-17 februari 2019. Majoriteten av besökarna är dagsgäster men många kommer att behöva någonstans att bo under VM-perioden. Nu släpps ett flertal boenden inför alpina VM. Skidåkning och alpina världsmästerskap kan kännas långt borta i maj månad men planeringen pågår alltjämt. Nu släpps boenden till VM-perioden i områdena Björnen, Tegefjäll och Duved och framöver kommer fler boenden att bli tillgängliga. Björnen, Tegefjäll och Duved är familjevänliga områden som ändå ligger nära centrum. Duved, som ligger cirka en mil västerut från Åre centrum, har ett separat skidsystem med tio liftar och 19 nedfarter. Ditt SkiPass gäller för samtliga områden, inklusive Duved och Tegefjäll. Också Tegefjäll ligger västerut, cirka fem kilometer från Åre bycentrum, och därifrån har du tillgång till Duveds skidsystem som är sammanbyggt med Tegefjäll. Björnen ligger cirka åtta kilometer från Åre by i riktning mot Östersund och därifrån är det enkelt att

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum