Qred AB

Andrea Gisle Joosen till Qreds styrelse

Dela

Fintechbolaget Qred har valt in Andrea Gisle Joosen som ny ledamot i styrelsen. Hon är sedan tidigare ordförande i Acast och ledamot i bland andra ICA Gruppen, BillerudKorsnäs och Dixons Carphone.

Andrea Gisle Joosen
Andrea Gisle Joosen

Qred har sedan starten 2015 vuxit snabbt och tagit positionen som Nordens största alternativa långivare till småföretag. Bolaget har nyligen emitterat en obligation värd 100 miljoner euro för att ytterligare stärka tillväxten.

-Andrea Gisle Joosen är ett styrelseproffs med gedigen erfarenhet av att bygga stora och välskötta bolag. Det känns fantastiskt att kunna gasa ytterligare med Andrea ombord, säger Emil Sunvisson, vd på Qred.

-Småföretagare skapar över 80 procent av alla nya jobb i Sverige. Trots det släpps de flesta inte in på storbankernas kreditavdelningar. Qred är ett ungt företag grundat av entreprenörer som verkligen förstår kundernas förutsättningar. Jag ser fram emot att jobba med ett av Sveriges snabbast växande bolag, säger Andrea Gisle Joosen.

Källa statistik: Undersökning från Företagarna

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andrea Gisle Joosen
Andrea Gisle Joosen
Ladda ned bild

Om

Qred AB
Qred ABQred erbjuder lån till småföretag i Sverige, Finland, Danmark och Nederländerna. Pengarna används för investeringar och rörelsekapital. Qred har sedan starten 2015 lånat ut över två miljarder SEK, vilket beräknas ha skapat över 4 000 nya jobb i småföretag. Genom att använda en helt digitaliserad process håller bolaget hanteringskostnader och kreditförluster nere, samtidigt som kunden får en bättre upplevelse.

Följ Qred AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Qred AB

Dinero tilbyder erhvervslån i samarbejde med fintech-virksomheden Qred9.4.2019 07:00:00 CESTPressmeddelande

Et nyt samarbejde mellem regnskabsprogrammet Dinero og fintech-virksomheden Qred skal give mindre og mellemstore virksomheder bedre adgang til finansiering. Dineros kunder nu kan ansøge om et erhvervslån direkte via deres konto hos Dinero. Ved hjælp af information om virksomheden sammenkoblet med fintech-selskabets egne oplysninger og øvrige eksterne datakilder, kan Qred fremskynde kreditvurderingen og hjælpe Dineros kunder med at gribe vækstmulighederne, når de opstår eller give adgang til likviditet, når det er livsnødvendigt for virksomhedens overlevelse. ”Vi har blandt andet valgt at lave et samarbejde med Qred, fordi de er lynhurtige til at reagere, når en virksomhed ansøger om penge. Når pizzeria-ejerens ovn pludselig brænder sammen, så har han pinedød brug for en ny pizzaovn for overhovedet at holde virksomheden kørende. I den situation er det ikke holdbart at skulle igennem en lang sagsbehandling hos sin bank. Der handler det for pizzeria- ejeren om at få pengene ind på kontoen

Qred på Breakits event “Future of Credit”15.3.2019 07:00:00 CETPressmeddelande

Emil Sunvisson var en av talarna på Breakits nya event om framtidens lån. Det handlade bland annat om hur man bygger en lönsam och skalbar affär med hjälp av digitala processer och smarta algoritmer. Och om hur Qred på bara fyra år blivit störst i Norden inom mikrolån till företag. Emils ämne var “Maskinerna är våra vänner – så blir du bättre än banken”. Presentationen handlade om hur det inom finansvärlden länge har varit en vedertagen sanning att lån till småföretag är en dålig affär. Men vi på Qred menar att man visst kan bygga en lönsam och skalbar affär på detta med hjälp av digitala processer och smarta algoritmer. Under Emils presentation fick de höra honom berätta hur bolaget, på bara fyra år, blivit störst i Norden inom mikrolån till företag. Hur ser du på utvecklingen? “Den klassiska banken som gör allt för alla kommer att förpassas till historiens soptipp, precis som den gamla lanthandeln har ersatts av storköp, e-köp eller varför inte ekologisk gårdsförsäljning? Risken finn

Småföretag i Nederländerna förtjänar också Qred10.10.2018 07:00:00 CESTPressmeddelande

Qred har, sedan bolaget grundades för tre år sedan, verksamhet i tre länder. Nu är det tid för att lansera nästa marknad – Nederländerna. Qred grundades år 2015 och hjälper småföretagare med finansiering och tillväxt. Under 2015 startade Qred i Sverige, år 2016 kom man till den finska marknaden och hösten år 2017 öppnades den danska delen upp. Nu är det dags för den nederländska marknaden och Qred har redan rekryterat talanger som ska hantera den nya satsningen. “Det kändes som ett naturligt steg för oss att gå in in Nederländerna. Marknaden är mogen och det finns digitala processer på plats som kan underlätta för vår Qred-score och affärsmodell”, berättar Emil Sunvisson, CEO på Qred. För att göra det hela möjligt har man rekryterat till flera betydande positioner som t ex Head of Legal and Compliance, Jenny Arvidsson (närmast från rollen som Associate på Bird & Bird), förra hösten. Björn Bondén, som nyligen rekryterades från SBAB Bank, till rollen som Head of Credit. Det senaste tills

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum