Siemens AB

Andreas Finnstedt ny landschef för Siemens Smart Infrastructure i Sverige

Dela
Andreas Finnstedt är ny landschef för Siemens Smart Infrastructure i Sverige. Han kommer senast från rollen som Vice President Digital Energy på Schneider Electric.

Andreas Finnstedt började i en ny roll som övergripande ansvarig för Siemens Smart Infrastructure i Sverige den 17 maj. Han kommer senast ifrån en roll som Vice President på Schneider Electric med ansvar för affärsområdet Digital Energy. Innan dess hade Andreas en lång och framgångsrik karriär på Siemens, bland annat i roller som svensk försäljningschef på Siemens Digital Industries samt en rad olika roller inom dåvarande divisionen Siemens Building Technologies.

Siemens Smart Infrastructure hjälper sina kunder skapa smarta, säkra och hållbara synergier mellan energisystem, byggnader och industrier – till gagn för människor och samhälle idag och i framtiden.                                                                  

– Energisystemet står inför stora och brådskande utmaningar. Andreas kommer att leda en kraftfull satsning på att inte bara hålla takt med, utan leda, den snabba och viktiga utvecklingen inom området och ur det skapa värde för våra kunder, säger Mikael Leksell, vd för Siemens i Sverige och Norden.

– Mitt uppdrag i den nya rollen på Siemens är att driva våra kunders digitala transformation mot att bli mer effektiva, hållbara och konkurrenskraftiga. Det gör vi genom styrkan i vårt breda erbjudande, djupgående kompetens och långa erfarenhet som spänner över automation, elektrifiering och digitalisering, säger Andreas Finnstedt, ny landschef Siemens Smart Infrastructure Sverige.

Nyckelord

Kontakter

Andreas Finnstedt, landschef Siemens Smart Infrastructure Sverige
Tel. 070 728 12 53, e-post andreas.finnstedt@siemens.com


Lisa Frykman, pressansvarig Siemens AB
Tel. 070 728 1442, e-post lisa.frykman@siemens.com

Bilder

Länkar

Om

Siemens AB
Siemens AB
Evenemangsgatan 21
169 79 Solna

08 728 10 00https://new.siemens.com/se/sv.html

Siemens AG (Berlin och München) är ett ledande globalt teknikföretag som har stått för teknisk spetskompetens, innovation, kvalitet och tillförlitlighet i mer än 170 år. Verksamt runt om i världen fokuserar företaget på intelligent infrastruktur för byggnader och distribuerade energisystem, samt på automation och digitalisering inom process- och tillverkningsindustrin. Siemens kopplar samman de digitala och fysiska världarna för att gynna kunder och samhälle. Genom det separat förvaltade företaget Siemens Mobility, en ledande leverantör av smarta mobilitetslösningar för järnvägs- och vägtransporter, hjälper Siemens till att forma världsmarknaden för person- och godstrafik. Via sin majoritetsandel i det börsnoterade bolaget Siemens Healthineers är Siemens även en världsledande leverantör av medicinteknik och digitala hälsotjänster. Dessutom har Siemens en minoritetsandel i Siemens Energy, en global ledare inom överföring och generering av elkraft som börsnoterades den 28 september 2020. Under räkenskapsåret 2020, som avslutades den 30 september 2020, genererade Siemens-koncernen intäkter på 57,1 miljarder euro och ett nettoresultat på 4,2 miljarder euro. I slutet av räkenskapsåret 2020 hade företaget cirka 293 000 anställda världen över. Mer information finns på www.siemens.com.

Det första Siemensbolaget i Sverige grundades 1893. Från och med den 1 oktober 2020 består Siemens i Sverige av Siemens AB, Siemens Mobility AB, Siemens Financial Services AB, Siemens Healthineers AB, Siemens Industry Software AB och Mentor Graphics AB. Medarbetarantalet uppgår till cirka 1 450 och under räkenskapsåret 2020 var omsättningen drygt 5,7 miljarder kronor. Mer information finns på www.siemens.se.

Följ Siemens AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Siemens AB

Green Cargo leasar fem nya Vectron-lok från Siemens för den skandinaviska korridoren25.5.2023 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Alpha Trains, det ledande leasingbolaget för lok och passagerartåg i Europa, är stolta över att nu kunna erbjuda helt nya Vectron AC-lok från Siemens till den skandinaviska godstransportmarknaden. Green Cargo, Sveriges största godsoperatör, har tecknat ett långsiktigt leasingavtal för fem Vectron-lok för den skandinaviska korridoren. Dessa Vectron-lok är nya på marknaden och Green Cargo är en av de första operatörerna att leasa denna loktyp. Loken är godkända för drift i Tyskland, Österrike, Danmark, Sverige och Norge och kan köras i en hastighet på upp till 200 kilometer i timmen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum