Dramaten

Andreas T Olssons hyllade Sufflören till Moskva

Dela

Den 3 och 4 november gästspelar Andreas T Olsson med sin hyllade monolog Sufflören under den tolfte internationella Stanislavskijfestivalen i Moskva.

Monologen Sufflören, en kärleksfull och personlig hyllning till teaterns verklighet av och med Andreas T Olsson, rosades av en enig kritikerkår efter Dramatenpremiären på Lilla scenen 2013. ” Blixtrande intelligent. En stjärna har fötts på Dramaten ”, skrev Dagens Nyheters recensent om uppsättningen som sedan dess blivit ett återkommande inslag på repertoaren.   

Nu gästar Dramaten och Sufflören Moskva under den pågående internationella Stanislavskijfestivalen, Stanislavsky International Theatre Festival, som fått sitt namn efter den ryske skådespelaren och teaterdirektören Konstantin Stanislavskij (1863-1938).

Gästspelet ges klockan 19 den 3 och 4 november på Moscow Young Generation Theatre i Moskva.

Livet är slarvigt hopkommet: inget manus, ingen regi, ofta dåligt ljus och samma gamla kläder. Det är trams att verkligheten överträffar dikten. Verkligheten är verklig 24 timmar om dygnet. Men det finns ett hål i verkligheten och där sitter jag. Ta mig på orden."

Sufflören är en varm och sorglig komedi där vi får möta en sufflör som faktiskt hittat sin perfekta plats i världen. Som trivs med att behövas som mest när han märks som minst. Och som älskar teatern och dess klassiska texter, men trivs sämre i världen utanför. Men tänk om teatern klarar sig utan honom?

Pressröster om Sufflören 
"Blixtrande intelligent. En stjärna har fötts på Dramaten." DN 
"med enastående humor, fingertoppskänsla och tajming" SvD 
"Fullkomligt lysande" Barometern 
"Det är suveränt. En enorm teaterupplevelse" Sundsvall Tidning 
”Både skådespeleri och manus är briljant” Bohusläningen 
”Andreas T Olsson är en sällsynt begåvning.” Arbetarbladet

Av och med Andreas T Olsson 
V.I.S (Vän I Salongen) Gösta Ekman 
Kostym Barbro Hellsing 
Ljus Arne Lindberget 
Mask Mimmi Lindell

För mer information: 

Mimmi Fristorp 
Pressansvarig 
08-6656175 
0703-726175 
mimmi.fristorp@dramaten.se 

Nyckelord

Bilder

Dokument

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum