Uppror Ideell Förening

Ånge gör Uppror!

Dela

Ånge kommun är en av alla dessa landsbygdskommuner som drabbats hårt av centraliseringspolitiken som bedrivits de senaste decennierna. Minskande befolkning, mindre statlig närvaro, försämrad samhällsservice, färre arbetstillfällen men samma höga skatter.

Kriminalvården, Posten, Försäkringskassan, Migrationsverket och nu senast Arbetsförmedlingen är exempel på statliga myndigheter som funnits i Ånge kommun men som försvunnit bara under det senaste decenniet. I takt med att närheten till samhällsservice och arbetstillfällen minskar så ökar också transportbehoven. Därför är en bygd som Ånge kommun extra drabbat av höga drivmedelsskatter och ett stillastående reseavdrag. 

Detta är två av de hjärtefrågor som vi i föreningen Uppror driver, framför allt genom Bensinupproret 2.0.  Just nu betalar invånarna i Ånge kommun nästan 80 % mer i skatt på sina transporter, när de sker med bil, än vad de borde göra om man ser till kostnaderna som uppstår. Detta är en orättvisa som Bensinupproret försöker komma till rätta med. Föreningen Uppror ska genom sin lokalavdelning se till att skapa en opinion för en politik som avbryter centraliseringen. Vi är helt partipolitiskt obundna och för mer än gärna dialog med alla partier för att få stöd för en positiv utveckling.

Utöver frågorna om sänkt drivmedelsskatt, reseavdrag och en satsning på en svensk bio-drivmedelsindustri så arbetar föreningen Uppror med att titta på frågan kring elskatten. Även denna fråga bör vara högaktuell för Ånge kommun. En kommun som producerar mer el än den använder, dessutom grön och ren energi, men får inte del av skatten som tas ut, i någon större utsträckning. 

Fredagen den 31:a januari klockan 18 håller vi ett möte i Folkets hus i Ånge för att undersöka möjligheterna att starta upp en lokalavdelning i just Ånge.

Syftet med en sådan etablering är att fortsätta bygga ett nätverk som ger människor och samhällen en chans att göra sin röst hörd, skapa ett opinionstryck och tillsammans hitta vägar framåt. Nyckelord

Kontakter

Hans Albertsson, vice ordförande föreningen Uppror

0735-321 741 hans@bransleupproret.se

Bilder

Länkar

Om

Uppror Ideell Förening
Uppror Ideell Förening
Tängsättersvägen 20
71594 Odensbacken

0767-041424http://www.bransleupproret.se

Föreningen Uppror skapades ur folkrörelsen Bensinupproret 2.0 som kräver sänkt skatt på drivmedel. Den ideella föreningen startades för att få ett verktyg för att kunna gå vidare i vårt opinionsarbete och här är vi nu. 

Följ Uppror Ideell Förening

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppror Ideell Förening

klimatplanen är lika transparent som ett glas med spökvatten!22.12.2019 19:23:07 CETPressmeddelande

I skuggan av alla problem vi har idag så växer en stark misstro fram hos det svenska folket. Jag har en väldigt stark misstro för den nuvarande regeringen när jag ser hur de arbetar och det saknas transparens Om vi tittar på regeringens klimatplan så är den lika transparent som ett glas med spökvatten. Luddiga formuleringar, fler utredningar och ingen egentlig ekonomisk konsekvensanalys. Vad det kostar att driva igenom denna klimatplan verkar inte vara väsentligt men alla vet vem det är som får betala.