Åklagarmyndigheten

Anhållande hävt i ärende med olaga frihetsberövande och våldtäkt i Gävle

Dela

Den man som varit anhållen för olaga frihetsberövande och våldtäkt i Gävle har försatts på fri fot under sen eftermiddag den 5 september.

Mannen greps natten till den 4 september 2019 och ursprungligen var brottsmisstankarna människorov och våldtäkt. Misstanken om människorov omrubricerades sedan till olaga frihetsberövande.

– Efter förhör och andra utredningsåtgärder har brottsmisstanken om olaga frihetsberövande lagts ned då vad som förekommit inte är ett brott. Gällande misstanken om våldtäkt är utredningsläget sådant att misstanken inte når upp till sannolika skäl och mannen har därför försatts på fri fot. Förundersökningen fortsätter, säger kammaråklagare Birgitta Fernlund.

Målnummer vid Gävle tingsrätt: B 2620-91

På grund av förundersökningssekretess och sekretess till skydd för målsäganden kommer åklagaren inte att lämna ytterligare kommentarer i nuläget. 

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum