Åklagarmyndigheten

Anhållen begärs häktad för mord och försök till mord i Kungens Kurva

Dela

Åklagaren skickade i går torsdag in häktningsframställan till Södertörns tingsrätt mot en man som sedan i tisdags varit anhållen misstänkt för delaktighet i skottlossningen vid en bensinmack i Kungens kurva i södra Stockholm förra helgen. Åklagaren är tillgänglig för kommentarer på telefon efter avslutad häktningsförhandling i eftermiddag.

– Det handlar om den man i 20-årsåldern som anhölls i tisdags kväll. Jag har begärt honom häktad på sannolika skäl misstänkt för mord i ett fall och försök till mord i två fall i samband med skottlossningen i Kungens kurva i södra Stockholm i lördags. I tisdags häktades ytterligare en man på samma brottsmisstankar i ärendet, säger kammaråklagare Johanna Rejdemo Storbjörk vid Södertörns åklagarkammare i Stockholm.

En man i den bil som besköts i Kungens kurva i lördags avled senare på sjukhus och en kvinna fördes till sjukhus med allvarliga skador. En tredje person som befann sig i bilen klarade sig utan fysiska skador vid händelsen.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 772-20. Häktningsförhandlingen startar kl. 15 i dag, fredag.

Kontakt

Kammaråklagare Johanna Rejdemo Storbjörk är tillgänglig per telefon i dag från 15.45 – 16.15, 010-562 51 51.

 


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Omfattande åtal för grova narkotikabrott och människohandel i södra Stockholm16.9.2020 11:15:00 CESTPressmeddelande

Åklagare har i dag onsdag 16 september väckt åtal i Södertörns tingsrätt mot tolv personer misstänkta för grova narkotikabrott, varav en även åtalas för människohandel i södra Stockholm under perioden 6 november 2019 till 17 februari 2020. Flera av de individer som nu åtalas ska enligt åklagare ha ingått i ett större kriminellt nätverk som styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum