Åklagarmyndigheten

Anhållen för synnerligen grov misshandel i Trosa i helgen nu försatt på fri fot

Dela

Tidigt i måndags morse larmades polis om misstankar att en synnerligen grov misshandel på ett litet barn hade skett i Trosa kommun natten mellan söndag och måndag. Två personer greps och anhölls senare under måndagseftermiddagen misstänkta för brottet. Åklagare har i dag onsdag beslutat häva anhållandet för den ena av de två anhållna och försätta den personen på fri fot.

– Brottsmisstankarna mot den person som nu släppts på fri fot är inte formellt nedlagda men de har försvagats under utredningens gång, säger vice chefsåklagare Ola Björstrand.

Den andra personen som är frihetsberövad i ärendet är fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grov misshandel. Senast i morgon torsdag kl. 12 måste åklagare besluta om den personen ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

– Utredningen pågår i ett intensivt tempo och med hänsyn till förundersökningssekretess kan jag inte närmare kommentera vilka utredningsåtgärder som vidtas eller vilka åtgärder vi avser att vidta. Av nämnda skäl, och då det rör enskilds hälsotillstånd, kan vi inte heller kommentera hur situationen är för målsäganden, säger Ola Björstrand.

Målnummer vid Nyköpings tingsrätt: B 2288-22.

Åklagaren är inte tillgänglig för kommentarer i ärendet innan beslut fattats i häktningsfrågan.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och tryggheten ökar i samhället. Vi ser till att personer som begår brott ställs till ansvar på ett rättssäkert och effektivt sätt. Åklagaren har en stark roll i rättsväsendet genom att utreda brott, fatta beslut om åtal ska väckas och att processa i domstol. Det står en åklagare bakom varje anhållen, häktad eller dömd person.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum