Örnsköldsviks Kommun

Aniko A. Persson blir ny chef för välfärdsförvaltningen

Dela

Den 1 mars 2022 tillträder Aniko A. Persson som ny chef för välfärdsförvaltningen i Örnsköldsvik.

Aniko A. Persson blir ny chef för välfärdsförvaltningen i Örnsköldsvik
Aniko A. Persson blir ny chef för välfärdsförvaltningen i Örnsköldsvik

Det är nu klart med tillsättningen av den utlysta tjänsten som chef för välfärdsförvaltningen i Örnsköldsviks kommun. Ny chef blir Aniko A. Persson. Aniko arbetar för närvarande som chefskonsult till äldreomsorgsavdelningen i Nynäshamns kommun. Dessförinnan var hon chef för socialförvaltningen i Hammarö kommun och har utöver det mångårig erfarenhet från ledande befattningar inom socialtjänst och omsorg enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

–  Jag är glad att vi har nått ända fram med denna mycket viktiga rekrytering. Aniko har en stor kunskap och kommer att bidra mycket till förvaltningens kommande utveckling, säger Magnus Haglund, kommundirektör

– Jag är hedrad över att ha fått erbjudandet att ta över ansvaret för en sådan viktig förvaltning i Örnsköldsviks kommun. Jag har redan haft förmånen att träffa många personer inom kommunen, och är stolt att få bli en del i kommunen, säger Aniko A. Persson, tillträdande förvaltningschef.

Förvaltningen har många stora utmaningar i framtiden. Att öka antalet heltidsarbetande, att fortsätta digitaliseringen inom de olika avdelningarna, samt att i samverkan med regionen fortsätta arbetet ”God och nära vård”, kommer att vara några av utmaningarna för den nya förvaltningschefen.

–  Även från politikens sida ser vi med tillförsikt fram emot att Aniko ska börja arbeta med oss. Hon kommer in med ny kunskap och har mycket erfarenheter av de processer vi måste arbeta vidare med, säger Anna Sundberg, omsorgsnämndens ordförande

Aniko A. Persson tillträder tjänsten i Örnsköldsvik 1 mars 2022. Nuvarande chef för välfärdsförvaltningen, Katarina Jensstad, har valt att gå vidare till nya uppgifter och kommer att vara projektledare för införandet av den nya förvaltningsorganisation som ska genomföras med stöd i den nyligen avslutade demokratiutredningen.

Om välfärdsförvaltningen
Välfärdsförvaltningen i Örnsköldsvik har bland annat ansvar för äldreomsorg, kommunal hälso- och sjukvård, stöd och omsorg riktat till personer med funktionsnedsättning samt sociala stödinsatser.

Nyckelord

Kontakter

Magnus Haglund, kommundirektör, 0660-883 00, 072- 506 21 68.
Anna Sundberg, omsorgsnämndens ordförande 070-282 86 02

Bilder

Aniko A. Persson blir ny chef för välfärdsförvaltningen i Örnsköldsvik
Aniko A. Persson blir ny chef för välfärdsförvaltningen i Örnsköldsvik
Ladda ned bild
Aniko A. Persson tillträder som chef för välfärdsförvaltningen 1 mars 2022.
Aniko A. Persson tillträder som chef för välfärdsförvaltningen 1 mars 2022.
Ladda ned bild

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum