Jönköpings kommun

Anmälan om kamera vid röstningslokal kontrollerad och åtgärdad

Dela

Jönköpings kommun fick under tisdagen in uppgifter från Valmyndigheten om att det eventuellt fanns en aktiv övervakningskamera vid en röstningslokal på Asecs köpcentrum.

- Vi uppskattar att folk är så uppmärksamma och anmäler saker som detta till Valmyndigheten. Det här borde vi naturligtvis upptäckt tidigare. Självklart ska det inte finnas kameror i närheten av en röstningslokal, säger Eva Larsson, valsamordnare på Jönköpings kommun.

Under förmiddagen har kommunen kontrollerat kamerahuset som sitter i taket. Det har enligt ledningen på Asecs inte funnits en kamera där i på över åtta år eftersom butiken, som låg där tidigare, avvecklade sin verksamhet.

- Kamerahuset är nu övertäckt och det spelar egentligen ingen roll att det inte finns en aktiv kamera. Att gå och rösta ska vara och upplevas tryggt och säkert, säger Eva Larsson.

Jönköpings kommun har haft kontakt med Valmyndigheten och redogjort för åtgärderna och ärendet anses nu vara avslutat.

Nyckelord

Kontakter

Eva Larsson
valsamordnare Jönköpings kommun
036-102870

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra 143 579 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum