Spendrups Bryggeri AB

Anmälan öppen för Sveriges Bästa Gin & Tonic

Dela

Lördagen den 9 april, var det den internationella GT-dagen och intresset för Gin & Tonic har aldrig varit större. Det firades med att samma dag öppna anmälan till tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic 2016. För andra året i rad anordnar Schweppes tävlingen, tillsammans med Nöjesguiden, där tio professionella bartenders och amatörer mäter sina kunskaper och sin kreativitet inom mixologi. I finalen den 20 augusti gör de upp om vem som kan mixa Sveriges bästa Gin & Tonic. Förra året kammade doktoranden Puran Chen, 27 år från Stockholm, hem titeln med sin Gin & Tonic ”Hint of Fashion”.

Gin & Tonic är en lika tidlös som klassisk drink och att mixa en riktigt bra sådan kräver sin talang. Drinken såg dagens ljus i början av 1800-talet, då soldaterna i brittiska Ostindiska Kompaniet plågades av malaria och som skydd mot sjukdomen gavs tonic med kinin i. För kinin skyddar nämligen mot sjukdomen. För att mildra kininets beska spädde de ut tonicen med gin – och världens mest klassiska drink var född.

Är det kanske du som mixar Sveriges Bästa Gin & Tonic? Skicka då in ditt bidrag senast den 24 juni för att tävla om en resa för två till New York.

Under finalen sätts dina färdigheter på prov när juryn bland annat bedömer teknik, smak och kreativitet.

”Förra året fick vi i juryn uppleva smaker och dofter vi inte tidigare upplevt. Kreativiteten och kunskapen att mixa fantastiska Gin & Tonics finns där ute – det är en sak som är säker. Så i år ser vi verkligen fram emot nya, spännande och inte minst goda finalbidrag”, säger Pelle Tamleht, tf Chefredaktör på Nöjesguiden.

I fjol mixade Puran Chen, 27 år från Stockholm, Sveriges bästa Gin & Tonic.

Puran är utbildad läkare, doktorerar på Huddinge sjukhus och har aldrig jobbat som bartender. Gin & Tonicen som Puran mixade kallar han för ”Hint of Fashion” – ett kärleksfullt hommage till whiskeydrinken Old Fashioned. Hans vinnande Gin & Tonic består av ekfatslagrad gin med tydlig Bourbon-karaktär, Schweppes Premium Tonic och ytterligare en gin med klassisk enbärssmak. 

”Gin & Tonic är en av världens mest klassiska drinkar. Kanske mycket på grund av drinkens enkla, rena och fräscha smaker. Men det enkla kan ibland vara det svåraste. Finalisterna i fjol visade dock att det enkla går att bemästra – och variera i det oändliga”,säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef för Schweppes på Spendrups.

Så här söker du till Sveriges Bästa Gin & Tonic 2016:

-                Alla får söka (över 20 år)

-                Skicka helst en bild samt recept på din Gin & Tonic

-                Receptet ska inkludera gin, valfri tonic, garnityr, is och ett glas

-                Skicka med en beskrivning av din Gin & Tonic, hur du gör den och vad som gör den så speciell

-                Skicka med information om dig själv; förnamn, efternamn, ålder, var du bor, vad du arbetar med/sysselsättning och dina kontaktuppgifter

Så här går tävlingen till:

-                Vem som helst (över 20 år) är välkommen att skicka in en ansökan. En initierad jury väljer ut tio finalister.

-                Senast 24 juni 2016 behöver vi ha ditt bidrag. Skicka det till sverigesbastagt@nojesguiden.se

-                Under finalen får de tio finalisterna blanda två stycken Gin & Tonics – en med Schweppes Tonic (PET-flaska) och en med Schweppes Premium Tonic (valfri smak).

-                Finalisterna får i god tid innan finalen hemskickat Schweppes Tonic och Schweppes Premium Tonic (i tre smaker!) – så de kan öva på att blanda de två finaldrinkarna.

-                Juryn poängsätter drinkarna och den finalist med högst totala poäng vinner tävlingen – och resan för två till New York.  

 

Finalen i centrala Stockholm den 20 augusti klockan 16:00 är öppen för alla. OSA senast 18 augusti. Varmt välkomna!

För mer mer information om tävlingen, OSA samt tävlingsregler besök Facebookeventet Sveriges Bästa Gin & Tonic 2016: http://bit.ly/1Ncu4nH

För mer information och produktprover, vänligen kontakta:

Emma Lind, PR-konsult, Kelly and Pling

emma.l@kellyandpling.com , 073-553 72 82

Anna-Stina Hallberg, marknadschef alkoholfritt, Spendrups

anna-stina.hallberg@spendrups.se , 070-202 92 17

Rose-Marie Hertzman, presschef, Spendrups

Rose-marie.hertzman@spendrups.se , 070-283 02 75

 

Hint of Fashion – förra årets vinnare

Ingredienser:  
4,5 cl (3 msk) ekfatslagrad gin  
1,5 cl (1 msk) gin, med tydligt inslag av enbär  
2 droppar Bitter  
10 cl Schweppes Premium Tonic (Original)  
apelsinskal  
maraschinokörsbär

Gör så här:  
Använd ett Old Fashioned-glas (även kallat whiskeyglas/rocksglas/tumbler). Lägg i en stor, kubisk isbit (gärna putsad så att den ser ut som en rubin) som är helt genomskinlig (dvs inga sprickor). Tillsätt båda ginsorterna och droppa försiktigt i två droppar Bitter rakt ner i ginen (undvik att droppa på isen, då man riskerar att frysa fast Bittern). Rör om försiktigt ett varv med en sked. Tillsätt Schweppes Premium Tonic. Tillsätt inte mer än 12 cl (max 2 gånger den totala gin-mängden) då de subtila ekfatssmakerna riskerar att försvinna. Toppen på isbiten ska vara “fri". Ta ett apelsinskal och spruta oljorna över glaset genom att snabbt “vika” skalet mellan fingrarna med utsidan mot glaset. Vrid till apelsinskalet till en spiral och lägg den på den stora iskuben. Placera sedan ett maraschinokörsbär inne i spiralen. Servera.

För inspiration och tips, kolla in Drinkgeneratorn på drinkgeneratorn.se där över 100-tals drinkrecept finns samlade.

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri, Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri. www.spendrups.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hint Of Fashion
Hint Of Fashion
Ladda ned bild
Vinnaren Puran Chen - Sveriges Basta GT 2015 med jurymedlem Chris
Vinnaren Puran Chen - Sveriges Basta GT 2015 med jurymedlem Chris
Ladda ned bild
Besokare Sveriges Basta GT 2015 2
Besokare Sveriges Basta GT 2015 2
Ladda ned bild
Juryn presenterar vinnaren i Sveriges basta GT 2015
Juryn presenterar vinnaren i Sveriges basta GT 2015
Ladda ned bild
Olof Matsson - Finalist Sveriges Basta GT 2015
Olof Matsson - Finalist Sveriges Basta GT 2015
Ladda ned bild
Julia Dahlin - Finalist Sveriges Basta GT 2016
Julia Dahlin - Finalist Sveriges Basta GT 2016
Ladda ned bild

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Box 3006/ Vårby allé 39
143 03 Vårby

08-672 77 00http://www.spendrups.se/

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Spendrups går med i plastinitiativ4.9.2018 12:32Pressmeddelande

En av de stora globala hållbarhetsutmaningarna är hanteringen av plast och krafttag tas runtom i världen för att begränsa plastavfallet och öka återvinningen. EU lanserade i januari 2018 en strategi för plast. I Sverige har Dagligvaruleverantörers Förbund, DLF, startat ett initiativ med målet att de plastförpackningar som medlemsföretagen sätter på marknaden, och som omfattas av producentansvarsförordningen, ska gå att materialutnyttja senast år 2022. Detta har Spendrups nu anslutit sig till, tillsammans med andra ledande aktörer i livsmedelsbranschen.

Vinnarna är korade: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2018 görs av bartendern Mihail Mihaylov och utbildningsledaren Christoffer Ek. Här är recepten!1.9.2018 18:47Pressmeddelande

Idag avgjordes Schweppes prestigefulla tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. I finalen där tre smaksäkra hemmamixare och tre professionella bartenders gjorde upp står det nu klart att bartendern Mihail Mihaylov från Stockholm och utbildningsledaren Christoffer Ek från Växjö gör landets bästa Gin & Tonics. I år var det de mest originaltrogna bidragen som hade störst framgång hos juryn.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum