Stockholms stad

Ann-Christin Sundell i Kista är Årets rektor

Dela

Årets rektor är utsedd. Priset som instiftats av Lärarstiftelsen och Lärarförbundet Skolledare går i år till Ann-Christin Sundell, rektor på Oxhagsskolan i Kista.

Ann-Christin Sundell. Fotograf: Sven-Åke Jansson
Ann-Christin Sundell. Fotograf: Sven-Åke Jansson
– Det är väldigt roligt att få detta pris. Jag är stolt och glad över att vårt arbete på Oxhagsskolan uppmärksammas med en så fin utmärkelse, säger Ann-Christin Sundell.
 
Motiveringen till att Ann-Christin Sundell fått utmärkelsen Årets rektor 2021 lyder:
 

”Med höga förväntningar och ett stort engagemang har hon lyckats vända, bibehålla och fortsätta utveckla resultaten i en skola som haft stora behov. Hennes fokus på uppdraget har lett bland annat till att resultaten i matematik nu ligger över Stockholm stads genomsnitt.”

Priset består av 55 000 kronor som vinnaren får använda till sin egen kompetensutveckling och/eller till kompetensutveckling av sina medarbetare. 

Övriga finalister i årets rektor 2021 var: Nina Svensson, rektor på Mellersta Förstadsskolan i Malmö och Gabriella Ekström Filipsson, rektor på Stordammens skola i Uppsala.

Mer information om utmärkelsen finns i Lärarförbundets pressmeddelande.  

Bilder finns på Lärarförbundets presswebb
Fotograf: Sven-Åke Jansson

Kontaktuppgifter till Ann-Christin Sundell finns här

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Ann-Christin Sundell. Fotograf: Sven-Åke Jansson
Ann-Christin Sundell. Fotograf: Sven-Åke Jansson
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Den stora tegelgasklockan i Norra Djurgårdsstaden omvandlas till ny scen14.10.2021 07:38:20 CEST | Pressmeddelande

Stockholms stads kommunfullmäktige tar beslut den 18 oktober om genomförande av scen i tegelgasklockan. Stockholm stad genom exploateringskontoret kommer att äga och förvalta gasklockan och scenen som ska byggas i klockan. PopHouse Entertainment Group är aktören som kommer att hyra in sig i gasklockan och kommer att driva den kommande scenverksamheten. PopHouse, som också äger och driver scenverksamheten på bl a Cirkus på Djurgården

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum