Försäkringskassan

Ann-Marie Begler besöker Borås

Dela

Tisdagen den 20 februari besöker Ann-Marie Begler, generaldirektör för Försäkringskassan, Borås. Hon ska träffa Försäkringskassans medarbetare och kommunledningen i Borås för att prata om sjuktalens utveckling. Ann-Marie Begler kommer under året besöka kommuner med höga sjuktal i sina roller som arbetsgivare. Borås är en sådan kommun.

I samband med besöket bjuder vi in media till en pressträff. På pressträffen medverkar också Lars Hermansson, områdeschef för sjukförsäkringen. Media hälsas välkomna tisdagen den 20 februari kl. 10.45 – 11:30 till en pressträff i Försäkringskassans lokaler på Torggatan 23 i Borås.

Den långa uppgången av sjuktalen har brutits. Men sjukfrånvaron är fortsatt hög och det ställer stora krav på såväl Försäkringskassan som andra aktörer – i synnerhet arbetsgivarna, för att utvecklingen ska fortsätta mot en låg och stabil nivå. Borås sjukpenningtal är 11,3 dagar. För hela landet är siffran 10,1 dagar.

Anmäl gärna att du kommer till Försäkringskassan, 010- 116 98 88 eller makan.afshinnejad@forsakringskassan.se

Välkommen!

Om

Följ Försäkringskassan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Försäkringskassan

Försäkringskassan föreslår översyn av aktivitetsersättning vid förlängd skolgång18.10.2018 13:00Pressmeddelande

Om en person på grund av en funktionsnedsättning behöver längre tid på sig att bli klar med skolan kan denne vara berättigad till aktivitetsersättning vid förlängd skolgång. En förmån som idag hanteras av Försäkringskassan. I en ny socialförsäkringsrapport föreslås en översyn som bland annat tittar på vilken myndighet som är bäst lämpad att administrera ersättningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum