Svenska Cykelförbundet

Anna Beck fick ta emot ytterligare en mästartröja efter SM-jaktstart

Dela

Anna Beck imponerade stort på Linköpings gator och cyklade hem ett nytt guld när paracykel avverkade sin del av SM-veckan i Linköping i form av jaktstarten. Läget är lovande med tanke på att det vankas ett VM i Kanada om drygt en månad för den regerande världsmästaren i både tempo och linjelopp.

Anna Beck
Anna Beck

"Jo, kroppen känns riktigt bra. Det svarade bra i dag och jag orkade hålla i även när jag blev själv. Nu vet man ju inte det fullt ut förrän man möter de som man ska möta om en månad var man står", säger Anna Beck.

Det som händer då är först en världscupstävling i Quebec och sedan VM ytterligare 45 mil norröver i Kanada.

Kristoffer Ståhl från Jönköping hade bra fart och ordnade silvret. Martin Lindén, OK Tyr, vann kampen om SM-bronset,

Jaktstart är i grunden ett riktigt kul grepp, som bådar gott för framtiden när det gäller att locka fler att tävla på paracykel.

"Vi sitter och tittar på loppet när vi äter lunch. Och grundkonceptet fungerar mycket bra. Visst, vi kan dra mera erfarenhet jobbar ju redan hårt med att få mera tävlande. Men jag tycker att det var ett hellyckat koncept", säger förbundskaptenen Michael Lindgren.

Han beklagar givetvis att just den här SM-jaktstarten blev lite vingklippt när VM-klare Daniel Strandberg vurpade och bröt loppet. Daniel repade sig snabbt efter närkontakten med asfalten och hejade på de andra. Det var mest cykeln som hade fått stryk.

Det var när han och Anna Beck kom ihop och Strandberg försökte sig på ett ryck som farten drogs upp och tv-teamet på motorcykel kom för nära Daniel.

"Jag hade taktiken att gå ut ganska hårt för att sedan ta rygg på någon av killarna när de kom. Och jag orkade hålla Daniels hjul när han gick i backen framför mig. Det var otäckt och nära att jag själv åkte in honom. SKÖNT att det gick så pass bra som det gick med Daniel, säger Anna Beck.

Daniel Strandberg bekräftar att VM-uppladdningen inte kommer att drabbas nämnvärt.

"Jag hoppas vara tillbaka i träningen inför VM redan i morgon – om jag bara hinner fixa till cykeln tills dess. Men det är klart att det var surt med vurpan", säger Daniel Strandberg.

Text och foto: Svenska Cykelförbundet (fria för publicering, ange fotocred)

Det kommer också en längre intervju med Anna Beck där fokus är VM-uppladdningen senare under torsdagen på SCF.se, även den texten är fri för publicering.

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum