Svenska Cykelförbundet

Anna Beck slutade trea på första linjeloppet i årets världscup

Dela

Anna Beck följde upp fredagens seger i specialdisciplinen tempo med att vara fin trea i linjeloppet. Det blev en grymt fin första världscuphelg i belgiska Oostende för Skoghallcyklisten i klass C1

Anna Beck
Anna Beck

Tre cyklister stack verkligen ut i Anna Becks klass, C3, under långhelgen med VC-premiär när det gäller paracykel i Oostende. Det var inte oväntat amerikanskan Clara Brown, japanskan Keiko Sugiura och så Anna Beck. De summerade faktiskt alla platssiffra fyra.

Och ska man ge någon ett extra plus i kanten är det faktiskt Anna då det var rejäla tidsmarginaler i tempot medan blåsten gjorde det svårt att göra något innan slutskedet av linjeloppet. Det var avvaktande fram till sista varvet. Då kunde Sugiura avgöra, före Brown och Beck.

Anna Beck, som kommer från en säsong med två VM-guld och lika många paralympiska silver, har fått en fin VC-start inför fortsättningen med för hennes del både världscup i Tyskland och EM i Österrike innan maj månad är över i veckan som kommer.

Text och arkivbild: Svenska Cykelförbundet (fria för publicering, ange fotocred)

Bilder

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

ALLA som på något vis är engagerade i cykelsporten, som elitcyklist, som tränare, som administratör, som styrelsemedlem, som förälder, som engagerad i en grengrupp, som medlem i en förening, som anställd på kansliet… Vi är alla Svenska Cykelförbundet!

Svenska Cykelförbundet (SCF) bildades den 18 februari 1900 och är ett av landets äldsta specialidrottsförbund. Vid bildandet och fram till 1938 var namnet ”Svenska Velocipedförbundet” och inträde till RF gjordes 1904. Förbundet består av 20 distriktsförbund och cirka 500 föreningar fördelade i hela landet som bedriver cykelsport inom de åtta grenarna Bancykel, BMX, Cykelcross, E-Cycling, Mountainbike, Landsväg, Paracykel och Trial. 

.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum