Bingolotto

Anna Bergendahl i Bingolotto

Dela

Anna Bergendahl slog igenom som 16 åring i Idol 2008 och vann Melodifestivalen två år senare med ”This is my life”. Hennes nya singel, Thelma and Louise, är en countrypop-låt med budskapet att man inte hela tiden måste göra det man borde. Låten spelas flitigt i P4. Den 1 november 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Anna Bergendahl till BingoLotto!

Vinnarbidraget och debutalbumet ”Yours sincerely” toppade singel- respektive albumlistan och under 2011 fick Anna möjligheten att jobba med Larry Klein (Joni Mitchell, Tracy Chapman), där resultatet blev albumet ”Something To Believe In”. 

Parallellt med artistkarriären påbörjade Anna också sin läkarutbildning innan hon gjorde en efterlängtad comeback 2018 med singlarna ”Vice” och ”Broken Melody”, som båda finns med på EPn ”We Were Never Meant To Be Heroes”. Just nämnda ”Vice” blev också en av årets mest spelade låtar på Sveriges Radio P4. 

2019 återvände Anna till Melodifestivalen med bidraget ”Ashes To Ashes”, som hon skrev tillsammans med Bobby Ljunggren, Thomas G:son och Erik Bernholm. Låten tog sig till en tiondeplats i finalen, för att sedan klättra högst upp på Svensktoppen, och bli belönad med platina och utnämnd till den fjärde mest spelade svenska låten på nationell radio.

Under året hinner Anna också släppa singlarna ”Home” och ”Speak Love” - allt detta samtidigt som hon är inne på sitt fjärde år av sin läkarutbildning. 

2020 är Anna tillbaka i Melodifestivalen och med bidraget ”Kingdom Come” placerar hon sig på en tredjeplats i finalen. Hon toppar både airplaylistan och iTuneslistan och når en tredjeplats på Spotify. 

Den 1 november 2020, kl. 18.00, välkomnar vi Anna Bergendahl till BingoLotto!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Bingolotto
BingolottoOm Folkspel

Folkspel är föreningslivets eget spelbolag med ett enda syfte; att generera pengar till Sveriges föreningsliv. Med produkterna BingoLotto, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender har Folkspel sedan starten 1991 genererat 16 miljarder kronor till föreningarna inom de 70 riksorganisationer som är medlemmar.

Följ Bingolotto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bingolotto

”Jag tänker inte alls gå hem” BingoLotto i TV4 med Casper och Agneta hela sommaren23.3.2021 12:00:00 CET | Pressmeddelande

”Jag tänker inte alls gå hem” BingoLotto med Casper och Agneta hela sommaren 30 år ska givetvis firas. Bland annat med direktsänd Midsommarbingo 25 juni och BingoLotto sommaren lång. Lotta Engberg och Stefan Odelberg tar med blomster i håret med oss på allt som den svenska midsommartraditionen bjuder. Casper Janebrink och Agneta Sjödin ser därefter till att hålla vår underbara och efterlängtade årstid levande i bästa västkustmiljö.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum