Norrköpings kommun

Anna Drotz blir ny digitaliseringsdirektör i Norrköping

Dela

Anna Drotz blir ny digitaliseringsdirektör för Norrköpings kommun. Anna kommer närmast från en tjänst som chef för digitaliseringsstaben i Linköpings kommun.

Anna Drotz blir ny digitaliseringsdirektör för Norrköpings kommun.
Anna Drotz blir ny digitaliseringsdirektör för Norrköpings kommun.

– Jag är mycket glad över att fått det här uppdraget. Norrköping är en attraktiv kommun som är inne i en spännande expansionsfas, där jag ser min roll som möjliggörare för digitaliseringsarbetet i verksamheter, bolag och för våra kommuninvånare. Tillsammans kan vi göra viktiga förflyttningar med stöd av teknik, säger Anna Drotz, ny digitaliseringsdirektör.

– Vi välkomnar Anna till Norrköping och ser fram emot att tillsammans och gemensamt göra en digital nystart. Vi har ambitioner inom digitalisering och vill satsa för att framåt vara ledande och inspirerande, genom att erbjuda effektiva och innovativa lösningar till besökare och till dem som lever och verkar i Norrköping, säger kommundirektör Anna Thörn.

Digitaliseringsavdelningen har ett 90-tal anställda som arbetar inom flera digitaliseringsprojekt som syftar till att stärka verksamheter i kommunen med digital utveckling. Avdelningen ansvarar för att driva och utveckla befintlig IT-verksamhet, service och support till kommunens verksamheter.

 – Annas breda bakgrund inom både teknik och verksamhetsutveckling kommer väl till pass i huvuduppdraget som innebär att leda, utveckla och ha det samlade ansvaret för IT-verksamhet och digitaliseringsarbete, säger biträdande kommundirektör Niclas Lindahl.

Digitaliseringsdirektören rapporterar till biträdande kommundirektör. Samtliga direktörer inom kommunstyrelsens kontor ingår även i kommundirektörens ledningsgrupp, vars uppdrag är att leda och samordna övergripande frågor i syfte att utveckla kommunkoncernen.

Anna Drotz tillträder sin tjänst från och med 23 maj.

Kontakt:

Anna Drotz
Telefon: 0706-65 92 74

Anna Thörn
Titel: kommundirektör Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 20 36

Niclas Lindahl
Titel: biträdande kommundirektör Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 29 89

_______________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Anna Drotz blir ny digitaliseringsdirektör för Norrköpings kommun.
Anna Drotz blir ny digitaliseringsdirektör för Norrköpings kommun.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum