Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet

Anna Hedh(S) leder EU-arbete för kvinnors ekonomiska självbestämmande

Dela

Socialdemokraternas EU-parlamentariker Anna Hedh, ansvarar för ett nytt betänkande om kvinnors ekonomiska självbestämmande inom privat och offentlig sektor.

Uppdraget är en del av Anna Hedhs ansvar inom Europaparlamentets utskott för kvinnors rättigheter och jämställdhet mellan kvinnor och män.

- Ekonomisk utsatthet låser fast människor i förutbestämda roller. Kvinnor är överrepresenterade inom fattigdom och ekonomiskt beroende, därför är frågan om ekonomiskt självbestämmande central i jämställdhetsarbetet, säger Anna Hedh.

I ett första utkast har hon formulerat fem områden att belysa:

- Lika lön för lika arbete

- Lönekartläggning

- Balansen mellan arbete och privatliv

- Kvotering av bolagsstyrelser

- Jämställdhetsplaner inom privat och offentlig sektor

- Jag hoppas att detta betänkande ska bli ytterligare en påminnelse om att jämställdhet inte kan skjutas upp längre. Men det finns ingen mirakelmedicin, vi måste söka efter flera parallella lösningar som tillsammans kan åstadkomma en förändring, säger Anna Hedh.

Nyckelord

Om

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet
Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet
ASP 14 G 315/Rue Wiertz 60
1047 Bryssel/Belgien

Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet har sedan valet 2014 fem ledamöter - Marita Ulvskog (delegationsledare), Olle Ludvigsson, Jytte Guteland, Jens Nilsson och Anna Hedh.

Ledamöterna jobbar främst i Bryssel, men spenderar också mycket tid på hemmaplan, där de deltar i diverse event och möten. 12 gånger per år åker stor del av Europaparlamentet till Strasbourg, för de s.k. plenarsessionerna.

Ledamöterna har till sin hjälp ett kansli, baserat i Bryssel, som består av 15 personer.

Följ Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Socialdemokrater i Europaparlamentet