Bookmark Förlag

ANNA KAROLINA BLIR MONS KALLENTOFTS NYA MEDFÖRFATTARE PÅ HERKULESSERIEN

Dela

Den kritikerrosade Herkulesserien är en internationell succé som sålt i över 500 000 exemplar bara i Sverige. Inför del fem axlar deckarförfattaren Anna Karolina rollen som Mons Kallentofts medförfattare.

Anna Karolina och Mons Kallentoft. Foto Thron Ullberg.
 

Femte delen i Herkulesserien, Falco, släpps i juni 2018. Det är första boken av den nya författarduon Mons Kallentoft och Anna Karolina. Anna Karolina debuterade 2014 och nominerades samma år till Crimetimes debutantpris. Den 15 november släpper hon sin fjärde egna bok: Sjusiffrigt.

Mons Kallentoft säger: ”Anna Karolina kommer att spetsa det redan framgångsrika konceptet med sin erfarenhet som före detta polis och förmågan att spinna oväntade intriger.”

Mons Kallentoft är upphovsman till idén att gestalta myten om Herkules tolv storverk i hård och modern Stockholmsmiljö. Genom sin medverkan har den tidigare författarpartnern Markus Lutteman tagit steget från bästsäljande fackboksförfattare till skönlitterär författare. Nu kliver han av för att få tid till sina egna romanprojekt.

”Böckerna har fått fina recensioner och varje del har nått fler och fler läsare. Vi vet att Anna Karolina kommer bidra stort till den utvecklingen”, säger förlagschef Claes Ericson.

”Det är väldigt inspirerande att arbeta tillsammans med Mons”, säger Anna Karolina. ”Dessutom passar det mig att skriva om grova brott i rå miljö och med högt tempo.”

Bookmark Förlag vänder sig till kräsna bokläsare. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum