Socialdemokraternas PS Kansli

Anna Lindhs Minnesfond stödjer dialogprojekt i Palestina

Dela

Anna Lindh stod upp för fred och samförstånd, och för att många skulle engageras i dialog och fredsarbete. Inte minst gällde det i Palestina. I den andan går nu Anna Lindhs Minnesfond in med ett stöd till organisationen Palestine Peace Coalition (PPC) i samarbete med Olof Palmes internationella center.

Palestine Peace Coalition (PCC) uppstod som ett initiativ för att samla personer som trodde och tror att fred är möjlig i den långtgående konflikten mellan Israel och Palestina. PPC har kontor på Västbanken och stark närvaro i både Östra Jerusalem och i Gaza. PPC verkar på en grund av icke-våld och demokrati och verkar för acceptans och dialog i det palestinska samhället. 

PPC:s verksamhet går ut på att främja ett gott dialog- och debattklimat bland unga opinionsbildare, politiker och blivande ledare i Palestina, inte minst kvinnor.

PPC har bidragit till förändringar genom att skapa aktiva mötesplatser för dialog om politiska och social frågor mellan individer och grupper med olika åsikter. Bara under 2017 har drygt 1 200 unga deltagit i aktiviteter som följts upp av egna initiativ av deltagarna.

- Vi är glada att genom detta projekt medverka till att möjliggöra att Anna Lindhs tankar om vikten av dialog realiseras i ett läge där situationen i Israel och Palestina blir allt mer polariserad, säger Lena Hjelm-Wallén, ordförande för Anna Lindhs Minnesfond.


Kontaktperson:

Emma Källgren

070-2709305

info@annalindhsminnesfond.se

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Högern och hotet mot fri media20.5.2019 15:39:22 CESTPressmeddelande

Socialdemokraterna presenterade idag en annonskampanj om högerns hot mot public service och en granskningsrapport om jobben. Annonskampanjen sker mot bakgrund av att högerextrema krafter i regeringsställning i flera EU-länder har angripit public service och de fria mediernas roll. Sverigedemokraterna har vid flera tillfällen angripit public service och i söndags kom radikala förslag om begränsningar och utförsäljning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum