Bingolotto

Anna Stadling i BingoLotto inför sin Julturné

Dela

Med en förtrollande stämma har sundsvallsdottern Anna Stadling tjusat den svenska publiken drygt 20 år. I december är Anna, för tredje gången, aktuell med sin högt bejublade julturné. Den 1 december, kl. 18 i TV4, tar hon plats på BingoLottos scen och sjunger in julen, i harmoni med hennes sällsynt varma och akustiska ljudbild.

Foto:Carina Hedlund
Foto:Carina Hedlund

ANNA STADLING

År 2003 handplockades Anna Stadling av Lars Winnerbäck till att ingå i den kompgrupp som sedermera skulle komma att titulera sig som Hovet. I denna konstellation stod Anna för innerlig körsång och gitarrkomp. Därefter följde flertalet framgångsrika samarbeten för Anna. Däribland tre utgivna album tillsammans med Idde Schultz, men karriären har även inneburit samarbeten med andra stora namn inom den svenska artisteliten. Lisa Nilsson, Annifrid Lyngstad, Uno Svenningsson, Helen Sjöholm, Tommy Nilsson, Louise Hoffsten, Pernilla Andersson och Staffan Hellstrand har alla gemensamt att de tagit ton tillsammans med Anna.

Som soloartist har Anna släppt sex album, mellan åren 1999 och 2016. Debutalbumet med titeln ”Det känns” utkom år 1999. Därefter följde ”E4 mot norr” från 2010, ”Stadling/Cash” från 2013, ”Av timmarna som gick utan dig minns jag nästan ingenting” från 2014 och ”American Tunes for Christmas” från 2016.

Albumet ”Stadling/Cash” från 2013 var resultatet av ett bejublat projekt tillsammans med musikerna och vännerna Andreas Nordell och Pecka Hammarstedt. Med albumet, där Anna precis som titeln antyder tolkar Johnny Cash, följde flertalet konserter. Hyllningarna från både press och publik haglade in. I tidningarna kunde man läsa utrop som ”Sveriges bästa country-sångerska!” (Expressen), ”en röst som både smeker och klöser” (Östgöta Correspondenten) och ” en mäktig musikalisk upplevelse” (Norran).

Till Annas långa meritlista hör även att hon var förband till de amerikanska countrystjärnorna i gruppen Dixie Chicks då dom spelade i Sverige 2014. Ett självklart val då Anna både av media och publik inte sällan har kallats för ”Sveriges svar på Emmylou Harris”.

Anna var dessutom den första att tilldelas ”Marie Bergman-stipendiet” år 2011, med motiveringen: ”En röst som präglas av integritet, livserfarenhet och vision och en förmåga att på ett självklart vis genom den beröra”.

Anna var initiativtagare och exekutiv producent till Frälsningsarméns skiva "Det kunde lika gärna varit jag - en salig samling sångerskor" som släpptes i dec 2012. Skivan gavs ut av Warner Music och blev en storsäljare som drog in massor av pengar till Frälsningsarméns sociala verksamhet. Bland sångerskorna på skivan finns namn som Helen Sjöholm, Sofia Karlsson, Louise Hoffsten, Sonja Aldén, Rigmor Gustafsson och givetvis Anna själv.

TV-FRAMTRÄDANDEN

Anna har även figurerat en hel del i tv-rutan under sin långa karriär, bland annat som gäst i såväl Nyhetsmorgon (TV4) som i Allsång på Skansen. Hon har även hunnit med att äntra BingoLottos scen vid ett tidigare tillfälle. Året var då 2014.

JULKONSERT

Nu är Anna, för en tredje gång, tillbaka med sin mycket uppskattade julturné i december 2019 ”American Tunes For Christmas & andra vintersånger”:

6-7 dec – Skottvångs Grufva, Mariefred

10 dec – Södra Teatern, Stockholm Gästartister: Sanna Nielsen, Sophie Zelmani , Tina Ahlin och Stina Wollter.

13 dec – Sundsvalls Teater, Sundsvall

14 dec – Korskyrkan, Umeå

15 dec – Kulturens Hus, Luleå

18 dec – Katalin, Uppsala

Främst har turnén kommit att förmedla det viktiga budskapet att julen bör innebära mer än bara paket och glitter. Vill du åt ett jordnära och stämningsfullt julfirande, på skäligt avstånd från bjällerklang, tingeltangel och glitter? Missa då inte detta! 

Dessutom är Anna rykande aktuell med en ny julsingel ”I natten den fjärde advent” som nu finns ute för avnjutning! 

Söndagen den 1 december 2019, kl. 18.00, erbjuds vi en försmak på ovan.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto:Carina Hedlund
Foto:Carina Hedlund
Ladda ned bild

Om

Bingolotto
BingolottoOm Folkspel

Folkspel är föreningslivets eget spelbolag med ett enda syfte; att generera pengar till Sveriges föreningsliv. Med produkterna BingoLotto, Sverigelotten och BingoLottos Julkalender har Folkspel sedan starten 1991 genererat 16 miljarder kronor till föreningarna inom de 70 riksorganisationer som är medlemmar.

Följ Bingolotto

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bingolotto

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum