Stockholms stad

Anna Ternberg blir ny rektor på Stockholm Science and Innovation School

Dela

Gymnasieskolan SSIS - Stockholm Science and Innovation School - i Kista får en ny rektor i vår. Hon heter Anna Ternberg och kommer närmast från Raoul Wallenbergskolan i Bromma. Anna Ternberg har också arbetat på utbildningsföretaget FranklinCovey och flera skolor.

Anna Ternberg
Anna Ternberg

Anna Ternberg har bred erfarenhet från flera sektorer. På hennes CV finns bland annat Klara södra gymnasium, Nackademins yrkeshögskola och Stockholms Internationella Hotell- och Restaurangskola. Dessutom har hon arbetat på FranklinCovey, världens största privata utbildningsföretag inom ledarskap.

Vad blir viktigast för dig på SSIS?

- Jag ser fram emot att arbeta vidare på det goda arbete som redan gjorts, bland annat genom att samverka med näringslivet. Jag har ett stort nätverk inom IT och kommunikation och kommer att bjuda in relevanta aktörer till skolan på regelbunden basis, säger Anna Ternberg.

Förtroendefulla relationer med elever, medarbetare och vårdnadshavare är viktigt för Anna Ternberg. Hon vill också auskultera, följa lärarnas arbete, för att kunna fortsätta med det som är bra och även titta på hur undervisningen kan utvecklas.

- Höga förväntningar och högt i tak jobbar jag med. Min övertygelse är att det är grunden för kreativitet och innovation, säger Anna Ternberg.  

Anna Ternberg har gått den statliga rektorsutbildningen och är legitimerad gymnasielärare i engelska och mediekommunikation. Hon tillträder tjänsten som rektor på SSIS i mars 2022. Nuvarande rektor går i pension.

Fakta om skolan finns här

Aktuellt just nu: Öppet hus 

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Anna Ternberg
Anna Ternberg
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum