Norrköpings kommun

Anna Thörn blir ny personaldirektör tillika biträdande kommundirektör för Norrköpings kommun

Dela

I uppdraget som Anna Thörn tilldelats ingår att driva och utveckla HR-frågor inom Norrköpings kommun samt biträda kommundirektören i arbetet gentemot kommunstyrelsen.

Bild: Christian Ekstrand/ Söderköpings kommun
Bild: Christian Ekstrand/ Söderköpings kommun

Jag är glad över att få förtroendet att axla den här nya rollen. Det både lockar och utmanar att biträda kommundirektören i ett brett uppdrag i en attraktiv kommun som Norrköping. Att uppdraget även ger möjlighet att tydligt fokusera på en av de viktiga processerna som skär genom hela organisationen, HR-processerna, gör det än mer intressant, säger Anna Thörn.

Anna Thörn har lång erfarenhet av kommunal verksamhet, bland annat som divisionschef för Barn, utbildning och kultur i Nyköpings kommun. Sedan början av 2018 har Anna Thörn varit kommundirektör för Söderköpings kommun.

Under större delen av mitt yrkesverksamma liv har min drivkraft och mitt engagemang funnits inom samhällssektorn. Jag ser fram emot att, tillsammans med hela organisationen, arbeta för Norrköpings utveckling. För att klara vårt kommunala välfärdsuppdrag tänker jag att vi behöver utmana våra invanda mönster och säkerställa uthållighet i förändringsarbetet. Här kan jag bidra med min kompetens och erfarenhet, säger Anna.

Jag är mycket glad över att vi nu får Anna Thörn i den här rollen. Anna har en gedigen chefs- och ledarerfarenhet vilket är viktigt både när hon ska utveckla vårt strategiska  personalarbete och när hon i olika sammanhang ska fungera som biträdande kommundirektör, säger Martin Andreae.

Anna Thörn efterträder Per-Olov Strandberg som går i pension och kommer att tillträda tjänsten senast den 7 april 2020.

Kontakt:
Martin Andreae
Titel: kommundirektör
Telefon: 073-020 28 58

Anna Thörn
Titel: ny personaldirektör tillika biträdande kommundirektör
Telefon: 076-891 96 52

_____________________________________________________________________________________________________
Avsändare: Louise Flygt, kommunikationsdirektör
Telefon: 076-128 11 94

Bilder

Bild: Christian Ekstrand/ Söderköpings kommun
Bild: Christian Ekstrand/ Söderköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Rådhusets klockor ringer för att hylla alla kommuninvånare13.5.2020 18:24:58 CESTPressmeddelande

Den här veckan infaller den nationella krisberedskapsveckan – en vecka som syftar till att höja människors beredskap för olika kriser i samhället. Just nu är vi dock mitt i en pågående kris, och många jobbar hårt för att på olika sätt stötta varandra. Fokus på krisberedskapsveckan ligger därför i år på att lyfta alla goda insatser som görs. Som ett led i det låter Norrköpings kommun klockspelet ringa för att hylla alla kommunens invånare.

Kultur- och fritidsnämndens stipendiater utsedda13.5.2020 09:52:27 CESTPressmeddelande

Den 12 maj beslutade kultur- och fritidsnämnden vilka nio personer som tilldelas årets stipendier inom kultur- och idrottsområdet. Årets Moa Martinson stipendium gick till konstnären och filmregissören Maja Borg. Den unga sångerskan Moa Karlén fick kulturstipendiet till unga lovande talanger, Isak Pettersson, IFK Norrköping fick Jonas Jacobssons stipendium och Pernilla Wibergs stipendium gick i år till Tuvalisa Rosenquist, Tjalve.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum