Norrköpings kommun

Anna Thörn föreslås bli ny kommundirektör

Dela

Anna Thörn föreslås bli ny kommundirektör efter Martin Andreae som avslutar sitt uppdrag. Anna Thörn är idag biträdande kommundirektör tillika personaldirektör för Norrköpings kommun.

- Jag är otroligt glad över förtroendet. Uppdraget som kommundirektör för Norrköpings kommun är spännande och komplext, något som verkligen lockar. Jag ser fram emot att, tillsammans och gemensamt, utveckla möjligheter för ett starkt, innovativt och hållbart Norrköping, säger Anna Thörn, blivande kommundirektör.

Anna Thörn har lång erfarenhet av kommunal verksamhet, bland annat som kommundirektör för Söderköpings kommun. Sedan februari 2020 har Anna arbetat som biträdande kommundirektör tillika personaldirektör för Norrköpings kommun.
- Jag är mycket glad över att föreslå Anna Thörn som kommundirektör. Anna är en stark relationsbyggare och har en gedigen chefs- och ledarskapserfarenhet. Hennes strategiska bakgrund och erfarenhet kommer att bidra till vårt fortsatta fokus att förbättra viktiga områden, framförallt inom skola, vård och omsorg och näringsliv, säger Olle Vikmång (S), kommunstyrelsens ordförande.

Anna Thörn föreslås tillträda sin nya roll som kommundirektör redan från 1 februari 2021. Det formella beslutet fattas vid kommunstyrelsens sammanträde 26 januari 2021.
- Ja, vi har haft en snabb rekryteringsprocess. Det är positivt då vi omgående behöver få igång ett bättre samarbete med näringslivet. Kommunen står inför stora utmaningar och även problem utifrån den rådande krisen. Jag känner mig trygg med att vår nya kommundirektör är väl införstådd i vad hennes fokus behöver vara framöver, avslutar oppositionsråd Sophia Jarl (M)

Kontakt:

Anna Thörn
Titel: ny kommundirektör
Telefonnummer: 073-020 20 36
E-post: anna.thorn@norrkoping.se

Olle Vikmång
Titel: kommunstyrelsens ordförande (S)
Telefonnummer: 070-687 15 38
E-post: olle.vikmang@norrkoping.se

Sophia Jarl
Titel: oppositionsråd (M)
Telefonnummer: 072-583 69 66
E-post: sophia.jarl@norrkoping.se

_________________________________________________

Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 072-584 55 69

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Brister i utförandet av hemtjänstinsatser anmäls enligt lex Sarah14.4.2021 13:30:00 CEST | Pressmeddelande

I oktober 2020 var en hemtjänsttagare utan mat och dryck under ett och ett halvt dygn i ett svalt bostadshus. Hemtjänsten gjorde under perioden tre besök hos personen men på grund av brister i informationsöverföringen uppmärksammades inte vilken tid som förflutit sedan personen senast åt eller drack. Vård- och omsorgskontoret ser allvarligt på händelsen och anmäler till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Sarah.

Snart sker övergången till kommunens nya väktarorganisation30.3.2021 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den första april går Norrköpings kommun enligt avtal över till en ny väktarorganisation för kommunens verksamheter. Securitas Sverige AB kommer att fortsätta leverera tjänsten men i en ny form med fler fasta tjänster och minst två väktarbilar igång större delen av dygnet. Insatserna kommer att utföras i tät samverkan med kommunens säkerhetsenhet och andra verksamheter i brottsförebyggande och trygghetsskapande syfte.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum