Stockholms stad

Anna Whitlocks gymnasium har högst KRAV på skolmat i hela Sverige

Dela

Eleverna på Anna Whitlocks gymnasium kan se fram emot förstklassig mat i höst. Gymnasieskolan stoltserar både med en ny KRAV-märkning och hyllningar i White Guide Junior.

I juli lanserades en helt ny kravcertifiering. Anna Whitlocks gymnasium i Stockholms stad fick högst märkning av alla gymnasieskolor i hela Sverige. I Stockholm finns bara två restauranger som uppnår nivån för KRAV-märkning silver, det är Anna Whitlocks gymnasium och Rosendals Trädgård, ingen har ännu fått guld.

För att uppnå nivån silver krävs 60 procent hållbara livsmedel samt minst 40 procent KRAV-märkt av totala livsmedelsinköpen.

- Det är vår restaurangchef Michaela Tengblad och vår kökschef Sebastian Hallal som med stöd av skolans vision gjort detta möjligt, vi är oerhört stolta, säger rektor Annica Tengbom Ödén.

Förutom valet av produkter och livsmedel som ger så lite avtryck på jordens ekologiska system som möjligt, fokuserar skolan även på det gröna köket med vegetariska rätter, sallader och ugnsrostade grönsaker. Dessutom har de skapat sitt eget återvinningssystem inom organisationen.

Nomineringar i White Guide

Förutom kravcertifieringen kan Anna Whitlocks gymnasium stoltsera med två nomineringar i White Guide Junior i klasserna Årets skolrestaurang och Årets klimatkök. Prisutdelningen äger rum den 20-21 september.

Om certifieringen

KRAV bytte certifieringssystem 2022 från stjärnor till grund-brons-silver-guld. För två stjärnor krävdes 50 procent, för silver krävs 60 procent hållbara livsmedel (inkl KRAV-märkt) samt minst 40 procent KRAV-märkt av totala livsmedelsinköpen.

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

En bra skola för alla

Vi på utbildningsförvaltningen arbetar utifrån visionen om en bra utbildning för alla barn i Stockholm, oavsett bakgrund. Stockholms stads skolor är öppna för alla. Elevernas förutsättningar, deras motivation, lärandet och vart de är på väg är vårt fokus. Stadens skolor är väl ansedda och det är alltid nära till en skola med hög kvalitet. Från förskola till gymnasium har elever och föräldrar ett stort inflytande och möjlighet att välja mellan ett brett utbud av olika pedagogiska inriktningar.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum