Bookmark Förlag

Anne Frank nya tillskottet i omtyckta Små människor, stora drömmar-serien

Dela

Nu utökas Små människor, stora drömmar-serien med en helt ny bok – denna gång om Anne Frank som gått till historien som en av 1900-talets mest välkända dagboksskrivare.

Anne Frank föddes i Tyskland och växte upp i en varm och kärleksfull familj. Vid andra världskrigets utbrott tvingades familjen fly till Amsterdam där de levde gömda under flera år. Som 13-åring började Anne skriva dagbok – hon skrev om livet i det trånga utrymmet de levde i, rädslan för att bli upptäckta, men även om sina förhoppningar och drömmar om ett liv i frihet, och och tron på människors godhet.

Anne Frank har gått till historien som en av vår tids mest kända dagboksskrivare och vittne till förföljelsen som judiska barn och vuxna utsattes för under andra världskriget. Med ett lättsamt språk och tilltal introduceras barn mellan 6–9 för den unga Anne Frank och hennes liv. 

Boken är skriven av Maria Isabel Sánchez Vegara och de kraftfulla illustrationerna står Sveta Dorosheva för.

SMÅ MÄNNISKOR, STORA DRÖMMAR: ANNE FRANK skildrar en ung flickas liv i fångenskap och rädsla, men också hennes drömmar om ett bättre liv. Genom makalöst vackra och starka illustrationer är boken en påminnelse om det fruktansvärda som Anne, hennes familj och hundra tusentals andra utsattes för under andra världskriget. Boken är också en påminnelse om att drömmar kan leva vidare – även när vi själva inte finns kvar att drömma dem.

Om lärarhandledningen:

Boken om Anne Frank riktar sig till äldre barn än de andra böckerna i serien. På grund av den tunga berättelsen om Anne är målgruppen 6–9, och för första gången har vi tagit fram en lärarhandledning som tar upp små och stora frågor om bokens handling, teman och illustrationer. Den kommer att finnas tillgänglig för såväl lärare som föräldrar på Bookmarks hemsida.

Om bokserien:

Serien Små människor, stora drömmar riktar sig till barn mellan 3–9 år. Övriga delar i serien porträtterar Astrid Lindgren, Agatha Christie, Jane Austen, Greta Thunberg, Rosa Parks, Frida Kahlo, Coco Chanel, Ella Fitzgerald, Amelia Earhart, Adrey Hepburn och Marie Curie.

För de yngsta finns böckerna Min första Coco om Coco Chanel och Min första Frida om Frida Kahlo för barn mellan 0–3. Till hösten 2021 utökas denna serie med Mina första Ledare.

Våren 2022 kommer även boken om Malala Yousafzai för 3–6.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi fokuserar på unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. 

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Flerfaldigt prisbelönade Lauren Groff ges äntligen ut på svenska15.4.2021 11:21:11 CEST | Pressmeddelande

Efter en intensiv budgivning har Bookmark Förlag fått äran att ge ut ett av de mest spännande författarskap USA har att erbjuda idag. Lauren Groff har sedan debuten 2008 fått närmare ett tjugotal utmärkelser och utnämnts till en av de bästa författarna i sin generation. I oktober kommer hennes nya roman Matrix – en berättelse som utspelar sig under medeltiden och som skriver ny kvinnohistoria.

Bookmark Förlag utvecklar sin organisation7.4.2021 09:01:38 CEST | Pressmeddelande

Efter snart tio år och drygt tvåhundra titlar har Bookmark vuxit till tretton medarbetare och över femtio miljoner i omsättning. Det har blivit hög tid för en utveckling av organisationen. Den nya strukturen innebär tillsättandet av en litterär chef, en redaktionschef och ett renodlat säljteam under ledning av förlagets försäljningschef. Dessutom befordras under året tre kollegor till förläggare, och ytterligare två till förläggande redaktör respektive redaktör. Teamet förstärks också med en nyrekryterad förlagskoordinator.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum